AKP’de Muğla ve Aydın telaşı!

AKP’de Muğla ve Aydın telaşı!
15 Aralık 2018 10:53

MHP ile ittifak görüşmeleri nedeniyle Muğla ve Aydın’da aday belirleme çalışmalarını yavaşlatan AKP’yi, 2 şehrin kendisinde kalması üzerine aday bulma telaşı sardı.

 

 

Emine Kaplan / Cumhuriyet

 

Daha önce aday gösterileceği açıklanan İl Sağlık Müdürü İskender Gençer’in kamudan istifa etmemesi nedeniyle Muğla’da yeni bir isim arayışına giren AKP’nin, Manisa için adı geçen eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ı bu şehre kaydırabileceği konuşuluyor.

Muğla ve Aydın’da adayları belirlemek için anket çalışması yapılırken, AKP kulislerinde, düşük bir olasılık olarak görülse de CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla için adı dillendiriliyor. Aydın’da KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın adı öne çıkıyor. Ancak Ankara’ya aday gösterilen Mehmet Özhaseki ile İstanbul’a aday gösterilecek TBMM başkanı Binali Yıldırım’ın seçimi kazanmaları durumunda vekil sayısı 288’e düşecek olan AKP, komisyonlarda çoğunluğu kaybetme riski nedeniyle üçüncü milletvekilini de aday gösterme eğiliminde olmadığı kaydediliyor.