AKP’de kongre günü

AKP’de kongre günü
12 Eylül 2015 10:44

AK Parti Olağan 5. Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda bugün yapılıyor.

 

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tek aday gösterileceği kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu’nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu, dev ekranlar yerleştirildi.

 

Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında şehitler için müzik dinletisi yapılmıyor. Kongre salonunda ve dışındaki partililere Türk bayrağı ve parti bayrakları dağıtıldı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongrede partinin astığı pankartlar haricinde pankart asılmadı.

 

Türkiye’nin her yöresini sergileyen genç kızlara yöresel kıyafetlerinde giydirilerek getirdiği kongre salonunda AK Parti’nin 13 yıllık iktidar kısa filmi izletildi. Film izlenirken AK Parti kurucularından olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok alkışlanan kişi oldu.

 

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kongre dışındaki partililerine kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra, kongrenin yapıldığı salona girerek buradaki partililerini de selamlayarak, kongreye geçilecek.
Ahmet Davutoğlu’nun tek Genel Başkan Adayı olacağı kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçilecek.

 

 

Kaynak: DHA