AKP’de kazan kaynıyor

AKP’de kazan kaynıyor
13 Ağustos 2014 10:00

Erdoğan’dan boşalan genel başkanlık koltuğu için herkes birbirini yiyor…

 

Veli TOPRAK / SÖZCÜ –

 

SÖZCÜ, MKYK’nın perde arkasına ulaştı. Beşir Atalay, Erdoğan’a “Sizden sonra başımıza Gül gelsin” dedi. 5 isim daha destek verdi. Ancak kapalı zarf usulü toplanan önerilerde Davutoğlu ismi öne çıktı…

 

AK­P’­de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­nin he­men ar­dın­dan ya­pı­lan Mer­kez Ka­rar Yö­ne­tim Ku­ru­lu (MKYK) top­lan­tı­sın­da ‘ge­nel baş­kan kim ol­su­n’ gö­rüş­me­sin­de il­ginç bir per­de ar­ka­sı ya­şan­dı. Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay, Er­do­ğa­n baş­kan­lığındaki top­lan­tı­da, “Siz­den son­ra başımıza Ab­dul­lah Gü­l’­ün gel­me­si­ni is­ti­yo­ru­m” de­di. Ka­pa­lı zarf usu­lü top­la­nan öne­ri­ler­de ise Ah­met Da­vu­toğ­lu ön­de çık­tı.

 

ER­DO­ĞAN ÖNER­Dİ: Pa­zar­te­si gü­nü 3 sa­at sü­ren MKYK, Er­do­ğa­n’­ın öne­ri­siy­le baş­la­dı. Er­do­ğan, ge­nel baş­kan se­çim­li ola­ğa­nüs­tü kon­gre için 27 Ağus­tos Çar­şam­ba gü­nü kon­gre ya­pıl­ma­sı­nı öner­di. 50 ki­şi­lik MKYK’­da bir­çok isim söz ala­rak gö­rüş­le­ri­ni açık­la­dı.

 

SİZ­DEN SON­RA OL­SA: Ba­zı üye­le­r, “Siz ba­şı­mız­dayken ge­nel baş­kan seç­mek doğ­ru ol­maz. Kon­gre 28 Ağus­to­s’­tan son­ra olsun­” öne­ri­sin­de bu­lun­du. An­cak Erdoğan’ın önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

 

“GÜL BA­ŞI­MI­ZA GEL­Sİ­N”: En açık ko­nuş­ma­yı Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay yap­tı. “Be­nim gön­lüm­den Ab­dul­lah Gül ge­çi­yor. Siz­den son­ra ba­şı­mı­za Ab­dul­lah Bey geç­sin. Da­ha ba­şa­rı­lı ola­ca­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum. Baş­ka­sı­nı uy­gun gö­rür­se­niz, onun­la de­vam ede­riz.”

 

5 ÜYE GÜL DE­Dİ: Ata­lay dı­şın­da söz alan Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­can, Sa­dul­lah Er­gin, Sa­lih Ka­pu­suz ve Hü­se­yin Çe­lik “Gü­l’­ün gel­me­si­ni is­ti­yo­ru­z” de­di. Par­ti­nin ikin­ci ada­mı Meh­met Ali Şa­hin de Gü­l’­den ya­na tav­rı­nı be­lirt­ti.

 

ARIN­Ç’­TAN DES­TEK YOK: Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Bü­lent Arınç da kı­sa bir de­ğer­len­dir­me yap­tı an­cak Gü­l’­e des­tek ver­me­me­si dik­kat çek­ti. Şim­di­ye ka­dar troy­ka ola­rak hep üç­lü ha­re­ket eden ve 2007’den be­ri Gü­l’­e des­tek çı­kan Arın­ç’­ın tav­rı ba­zı AK­P’­li­le­ri şa­şırt­tı.

 

ZARF­TA KİM ÇIK­TI?: Er­do­ğan, 50 MKYK üye­sin­den “Sa­de­ce bir is­mi ge­nel baş­kan ve Baş­ba­kan ola­rak öne­ri­n” di­ye ka­pa­lı zarf­la isim top­la­dı. SÖZ­CÜ­’nün edin­di­ği bil­gi­ye gö­re üye­le­rin sı­ra­la­ma­sı Ah­met Da­vu­toğ­lu, Nu­man Kur­tul­muş, Ab­dul­lah Gül, Bi­na­li Yıl­dı­rım ve Bü­lent Arınç şek­lin­de ol­du.

 

VE­KİL­LE­Rİ TOP­LA­YA­CAK: Er­do­ğan, ya­rın il baş­kan­la­rı­nı top­lan­tı­ya ça­ğır­dı. Be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın da ka­tı­la­ca­ğı top­lan­tı­da ‘ge­nel baş­kan ada­yı­’ öne­ri­si alı­na­cak. En kri­tik top­lan­tı ise cu­ma gü­nü vekillerle…