AKP de IŞİD’de islam devleti kurmak istiyor

AKP de IŞİD’de islam devleti kurmak istiyor
30 Haziran 2016 10:23

14 Ağustos 2001 de kurulan AKP,Cumhuriyet ve Laiklik karşıtı İslamcı radikallerin oluşturduğu bir parti olarak Türkiye siyasetindeki yerini aldı.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

Kökleşmiş laik ve ilericilerin karşı hareketlerine maruz kalmak istemeyen AKP, devletin kuruluş felsefesini oluşturan ilkelere iktidarının ilk yıllarında açık net saldırılardan kaçındı. Devletin karar ve güç kanallarını ele geçirdikçe eğitiminden gündelik yaşamına dair ne varsa İslami kurallara göre şekillendirmeye gerçek yüzünü açığa vurmaya başladı. AKP nin Cumhuriyetle Demokrasi ile Laiklikle işinin olmadığı,esas hedefinin Şeri hükümlere dayalı bir İslam devleti kurmak olduğu iddiası ile açılan kapatma davasında netleşti.

 

 

14 Mart 2008 tarihinde Yargıtay baş savcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın Anayasa mahkemesine açtığı kapatma davası 30 Temmuz’da sonuçlandı. Anayasa mahkemesi kararında “ Adalet ve kalkınma partisi laikliğe karşı eylemlerin odağı olmuştur” demesine rağmen partiyi kapatmayarak en büyük yanlışı yaptı. Anayasa mahkemesinin AKP’yi kapatmaması İslami devlet olma yolunda yürüyen AKP’yi cesaretlendirdi. Bu olaydan sonra AKP çıkardığı yasalarla,başta eğitim öğretim olmak üzere çağdaş ve modern yaşam adına ne varsa yok etmeye başladı. Bu gün Türkiye’de Laik eğitimden bahsetmek mümkün değildir.Ana sınıfından itibaren küçük çocuklar İslami esaslara göre eğitiliyor.

 

Bilhassa kadınların,kılık kıyafetlerinin 10 yıl 15 yıl öncesine göre çok/çok geriye gittiğini,bazı bölgelerde türban denilen sıkma başın yerini kara çarşafa terk ettiğini görmemek mümkün değil. Cemaatler tarafından kontrol edilen küçük yerleri geçin büyük kentlerin sokaklarında dahi genç delikanlıların cübbe takke ile dolaştıklarını bunların sayılarının hızla arttığını gördük. Yine her cemaatin yaz okulu adında açtıkları yerlerde küçük çocuklara dinsel yaşam kurallarını öğreterek yaşamlarını bu şekilde sürdürmeleri için kişiliklerini oluşturduklarını biliyoruz. Modern yaşamın parçası sinema tiyatro edebiyat güzel sanatlar teşvik edilmiyor var olanlarsa birer/birer yok edildi. Her örgüt bulunduğu ortama göre mücadele şeklini belirler.

 

Eğer Demokrasi varsa mücadelesini demokratik kanalları kullanarak iktidara gelip istediği yönetim şeklini uygulamak ister. Türkiye’de demokratik ortam vardır.AKP demokratik kanalları kullanarak iktidara gelmiş kafasındaki islam devleti modelini aşama/aşama uygulamaya koydu ve halada koyuyor.Son örneği müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi oldu. IŞİD ise demokratik mücadele kanallarının olmadığı bir bölgede örgütlendi..Kafasındaki İslami devlet modelini kurabilmek için AKP gibi seçimle iktidara gelme şansı yok..Işid için tek yol zor yoluyla iktidarı ele geçirip bölgesinde bir İslam devleti kurmak. AKP ve IŞİD İslam devletinin kurulması konusunda hem fikirdir.

 

AKP ve Müslüman kardeşler yada başka dinci radikal örgütler Şeri hükümlere dayalı İslam devleti kurulması konusunda hem fikir. Bunun içindir AKP hükumetinin ve Recep Tayip Erdoğan’ın Mısırda Müslüman kardeşlere Mursiye sahip çıkması.Bunun içindir Suriye’de Esad’a karşıtlık adına El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’ya IŞİD’de MİT kontrolünde TIR/TIR silah yollaması lojistik destek için sınırların açılması aynı hedef birliği nedeniyledir.

 

Hiç gizlisi saklısı yok Türkiye’nin bir islam devleti olması AKP’nin rüyasını süslüyor. Aynı zamanda Bir İslamı devleti IŞİD’inde rüyasını süslüyor. Onun için adına “İslam Devleti” demiş bayrağına “kelime-i tevhit” altına Hz.Muhammed’in mührünü basarak en saf İslamı temsil ettiklerini tüm dünyaya duyurmuştur.Tüm bunlara bakıldığında AKP ve IŞİD’in yöntemleri farklıda olsa hedefi İslam Devleti kurma olan biri bulunduğu ortam gereği legal diğeri bulunduğu ortam gereği illegal olan örgütlenmelerdir.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu