‘AKP yüzde 30’ların altına indi’

‘AKP yüzde 30’ların altına indi’
9 Aralık 2019 11:44

Ahmet Davutoğlu’nun kurmaylarından eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci “30’ların altına inmiş bir AK Parti. Düşen AK Parti oyları var” dedi.

 

 

Ahmet Davutoğlu partisini kurmak için gün sayıyor. Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’e konuşan Temurci, kurulacak yeni partiye ilişkin şöyle dedi:

“AK Parti’nin içinden kopmuş ama yeni sosyolojiyi okuyabilme yeteneğine sahip Türkiye’nin gerçek anlamda bütün farklılıklarını zenginlik olarak gören bir siyasi yapılanma içindeyiz biz şu anda. Biz kimden oy alacağız, biz Türkiye’deki bütün siyasi yelpazeden oy alacağız.”

 
“YENİ BİR DEMOKRASİ HAREKETİ”

 

 

Sadece belli bir kesimin değil, her kesimin partisi olmak için yola çıktıklarını belirten Temurci, “82 milyonun da oyuna talibiz” diyerek şunları söyledi:

“İçimizde Hıristiyan da var, Musevi de var, Alevi kardeşlerimizden de var, Sünni kardeşlerimiz var, Türk’ü var, Kürt’ü var, Azeri’si var. Türkiye’nin her rengini bu yapının içine koyup Türkiye’de yeni bir demokrasi hareketini Türkiye’nin hukuk devletine yeniden kavuşabilmesi için adeta bir milli mutabakat gibi adeta birinci Meclis Türkiye’de nasıl yapılandıysa aynı o yapıyla Türkiye’nin bir mücadelenin içerisinde ama milletin tümünü içine alacak şekilde yeni bir mücadelenin içine girmemiz gerekiyor. Bu mücadelede demokrasi adına bir mücadele olacak. Çünkü Türkiye’de demokrasinin ve demokrasiyi var eden kurumların ortadan kaldırıldığını düşünüyoruz.

 
“ONE MINUTE DEMEMİZ GEREKİYOR”

 

 

 

 

Topyekün millet olarak birilerine one minute dememiz gerekiyor. Şu an yapmaya çalıştığımız şey bu. Bu da görülüyor, bu da görüldüğü için bu siyasi hareketler milletin nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.
Güçlü bir parlamenter demokrasiyi savunuyoruz.

 
“CUMHURBAŞKANI’NIN YOLA ÇIKMIŞ OLDUĞU ARKADAŞLARINI DOLANDIRICILIKLA SUÇLAMASI YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYOR”

 

 

Demokrasimiz adına utanılacak şeyler yaşıyoruz. Ülkeyi 17-18 sene yönettikten sonra ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı’nın yola çıkmış olduğu arkadaşlarını dolandırıcılıkla suçlaması aslında Türkiye’de yeni bir dönemi başlatıyor.

 
“30’LARIN ALTINA İNMİŞ BİR AK PARTİ”

 

 

Türkiye’de şu an birçok ankette şunu görüyoruz; 30’ların altına inmiş bir AK Parti, AK Parti’den giden oyların MHP’de daha ziyade biriktiğini görüyoruz, artan MHP oyları var, düşen AK Parti oyları var ama Türkiye’de şu anda totalde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı diye bakıldığında, ki biz bu iki ittifakın da şu anda dışında olan bir yapıyız, yüzde 60’a 40 millet ittifakı lehine bir tabloyu zaten bütün anket firmaları ortaya koyuyor. Böyle bir yapıda Sayın Davutoğlu 1 Kasım’da yüzde 49.5 ile bırakmıştı yani neredeyse yüzde 20 oy kaybetmiş bir AK Parti, niçin oy kaybediyor bunu iyi sorgulaması gerekiyordu iktidar partisinin ama onlar o sorgulama yerine bizlere kapıyı gösterdiler.”