AKP, her şeyi Köşk’e soracak

AKP, her şeyi Köşk’e soracak
20 Ağustos 2014 09:19

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK’nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasından sonra ortadan kayboldu.

 

 

İzmir Urla’da tatil yaptığı söylense de yeni Cumhurbaşkanı ve ailesinin nerede olduğunu bilen kişi sayısı çok az. Erdoğan, yarınki AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yönetecek. Toplantıda kurmaylarına, o güne kadar yaptığı istişareleri ve kapalı zarf uygulamasını anlatacak olan Erdoğan’ın 62. hükümette kimlerin yer alacağını belirlediği biliniyor. Erdoğan, sonrasında ise kendi hazırladığı kabineyi onaylayacak. Başbakanlığa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

KÖŞK’TEN YASAMAYI YÖNLENDİRECEK

 

 

Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra da Meclis çalışmalarına yön vermeyi planlıyor. Bir AKP Grup Başkanvekilinin, Meclis sohbetinde sarf ettiği “Dosyalarımızı alır, Köşk’e gideriz, sorarız. Grubu da ona göre yönetiriz. Eski düzen devam eder, sorun olmaz” sözleri, 1 Ekim’den sonra Meclis ilginç gelişmeler yaşanacağının işaretini verdi.

 

 

ERDOĞAN’IN VEDA KONGRESİ

 

 

27 Ağustos’taki AKP  Olağanüstü Kongresi, Erdoğan için veda kongresi niteliği taşıyor. Tek genel başkan adayıyla gidilecek kongrede, aday bütün delegelerin (1490 delege) imzasıyla göste-rilecek. AKP’nin yeni genel başkanı için ilk imzayı Erdoğan atacak. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olağanüstü kongre, yine yoğun güvenlik önlemlerine sahne olacak. Kongre salonuna fotoğraflı ve TC kimlik numaralı kartlarla girilebilecek.

 

 

BİR GÜN SONRA YEMİN EDECEK

 

 

Meclis, 1 Ekim’e kadar tatilde olmasına karşın, iki kere olağanüstü çağrıyla toplanacak. AKP Kongresi’nin ertesi günü Erdoğan, Meclis’te yemin edecek. 29 Ağustos’ta da 62. Hükümeti kurma görevini yeni genel başkana verecek. TBMM’de Erdoğan’ın yemin töreni için de hazırlıklar sürdürülüyor. En yaşlı Meclis Başkanvekili sıfatıyla Meclis’e gelişinde Erdoğan’ı karşılaması gereken CHP’li Güldal Mumcu, mazeret bildirdiği için bu görevi AKP’li Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yerine getirecek. Yemin töreninin ardından Erdoğan’a mazbatası TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilecek. Yeni kabinenin 30 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor. 3 Eylül’de hükümet programının Meclis’te okunması , hükümeti kurma ve güven oylamasının de en geç 10 Eylül’e kadar tamamlanması öngörülüyor.

 

 

Kaynak: Taraf / Dilek Gedik