AKP ‘seçmen’ iddiasından vazgeçti, yargıçları suçladı

AKP ‘seçmen’ iddiasından vazgeçti, yargıçları suçladı
17 Nisan 2019 11:28

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, parti genel merkezinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Yavuz’un burada yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

”Sadece geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594. Maddi hata düzeltimi tüm oyların sayımına ilişkin düzeltmeler yapıldı. İstanbul’daki bütün sandıları baz aldığımızda sadece yüzde 10’u sayıldı. 13 bin 908-13 bin 800’lere gün gün aradaki farkın nasıl eridiğini size gösterebilirim.

 

”BU İŞİ CHP KURGULADI İDDİASINDA DEĞİLİM”

 

2 Nisan’da fark 24 bine inmiş. 5 Nisan’da 18 bine, 8 Nisan’da 15 bin civarında. Bugün itibariyle 13 binli rakamları telaffuz ediyoruz. Nasıl bu kadar oy aşağı düştü? Hiçbir şey olmamış ise… Biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu. Bizim de bir parça kusurumuz vardı. Ortada kanunun dışına çıkan seçim günü fark edemeyeceğimiz bir takım kanunsuz işlemler yapıldı diyoruz. Bir takım kanunsuzluklar yapıldı. CHP’nin tavrını anlamıyorum. Bu işi CHP kurguladı iddiasında değilim. CHP’ye de düşen bu kadar kanunsuz iş ve işlemleri onların da takip etmesidir.

 

”SEÇİM İŞLERİ YOLSUZLUĞU YAPILDI”

 

Bu iş CHP’ye yarasın diye yapıldı Ekrem İmamoğlu’na. İmamoğlu’na yarasın diye yapıldı diye bu kadar şüphe ile bu seçimin arkada kalmasına hiçbir partinin razı olmaması gerekir. Organize usulsüzlük yapıldı. Seçim işleri yolsuzluğu yapıldı.Partilerin denetimine uygun olmayan alanda bir şeyler oldu.’

Sandık başkanlarından kamu görevlisi olmayan toplam sayı 19 bin 623. 62 bin 560 kamu görevlisi görevlendirmemiz gerekirdi. Bunların 19 bin 623’ü kamu görevlisi değil. İçinde engeli olan kişiler var. Kamudan ihraç edilen var 12 kişi. Görevden uzaklaştırılanlar var. Askeri personel var. 32 kişi tespit ettik. Asker değil. İşsiz olanlar var çalışma kaydı hiç yok. Belediye şirketinde işçi olanlar var.

 

“BİZ SEÇİM SİSTEMİNE GÜVENİYORUZ”

 

Organize usulsüzlük yapıldı, iddiamız net. Biz seçim sistemine güveniyoruz, olan sistemle ilgili değil. Bir tezgah var organizasyon var. Bu seçimlerin temelini sandık sayım döküm cetvelleri oluşturur. Seçim günü torbalar sandık başkanları tarafından teslim alınır. O torbaları ne yapıyor güvenilir değilse ne yapıyor kimsenin bildiği yok. Diyor ki mevzuatımız 2 üye eline sayım döküm cetvelini alır sandık başkanı okur üyeler tık atmaya başlar aynı anda. Sonra bunlar karşılaştırılır çelişki varsa tekrar okunur aynı işlem yapılır.”