AKP propaganda yöntemini belirledi: Her bölgede her gün sanal miting

AKP propaganda yöntemini belirledi: Her bölgede her gün sanal miting
16 Kasım 2018 10:10

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim için propaganda yöntemini belirlediğini iddia etti. Sarıkaya AKP’nin sanal mitingler düzenleyeceğini söyleyerek, “Buna göre bir bölgede hangi konu önem arz ediyor ve tartışılıyorsa, lokal odaklı propagandanın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor” dedi.

 

 

Sarıkaya’nın “AK Parti propaganda yöntemini belirledi: Her bölgede her gün sanal miting…” başlığıyla (16 Kasım 2018) yayımlanan yazısı özetle şöyle:

 

…İlk kez uygulanacak dijital zeminde interaktif olarak propagandayı hedefleyen, her il, hatta mahalle için ayrı sanal odaların oluşturulduğu model…

Buna göre bir bölgede hangi konu önem arz ediyor ve tartışılıyorsa, lokal odaklı propagandanın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

…Yapılan araştırmada AK Parti seçmeni için ciddi sorun teşkil eden bir durumla da karşılaşılmış. Araştırma sonucunda AK Parti yönetici ve bir grup seçmeninin “kümelenme etkisinin” aynı çevrede kaldığı, öteki kümlere ulaşamadığı görülmüş.

Yani AK Partili seçmen, sanal ortamda AK Partili seçmene propaganda yapar hale gelmiş… Sadece kendi çevresini takip edip, kendi mesajlarını birbirine retweet ettiği, öteki kümeleri takip ve ulaşmakta başarısız kaldığı görülmüş… Bunu aşmak, kümelenme etki çarpanını arttırmak, AK Partililer dışındaki öteki kümelere de ulaşabilmek için yeni yöntemlerin geliştirilmesi üzerinde durulmuş.

 

https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2222224-ak-parti-propaganda-yontemini-belirledi-her-bolgede-her-gun-sanal-miting