AKP okul bahçesinde iftar verdi, öğrenciler çöplüğe dönen okula gitti

AKP okul bahçesinde iftar verdi, öğrenciler çöplüğe dönen okula gitti
22 Mayıs 2018 12:00

AKP İzmir İl Başkanlığı’nın, Tire ilçesindeki bir okulda düzenlediği iftar yemeğinin ardından okul çöplüğe döndü. Yemekten sonra temizlik yapılmayan okul bahçesi, iftar programından kalan kumanya atıklarıyla doldu. Olaya CHP’liler ve öğrenci velilerinden tepki geldi.

 

 

 

1

 

Gerçekizmir’in haberine göre, AKP İl Başkanlığı çatısında AKP Tire İlçe Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen, “Gönül Sofrası” adı verilen ve İl Başkanı Aydın Şengül’ün de katıldığı iftar programı sonrası Atatürk İlköğretim Okulu bahçesi adeta çöplüğe döndü.

 

2

Velilerden gelen şikâyet üzerine okula giderek incelemelerde bulunan ve gördüğü manzara karşısında şoka uğradığını ifade eden CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, programın hem bir eğitim kurumunda düzenlenmesini hem de sonrasında ortaya çıkan görüntüyü eleştirdi.

3

Şenoyar şu ifadeleri kullandı:

 

“Burada AK Parti dün akşam sözde iftar yemeği verdi. Okullar ne zamandan beri siyaset partilerin çalışma alanı haline geldi? Velilerden gelen şikayet üzerine gittigim Atatürk İlköğretim Okulu’nda gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Burası küçücük çocukların eğitim gördüğü ve herkese örnek olması umuduyla yetiştirdiğimiz çocukların sabah okula geldiklerinde karşılaştığı manzara da bu! Yıllardır Tire’deyim ama böyle bir manzarayla karşılaşınca açıkçası ben de şaşkına döndüm. Biz çocuklara nasıl örnek olacağız? Böyle olması hiç uygun olmadı… Atatürk’ün bize armağan ettiği ve devletin değil aslında milletin bayramı olan 19 Mayıs’ta Atatürk’ün huzuruna çelenk koyanları işgalci olarak nitelendiren savcılarımızı göreve davet eden zat! Sen önce eğitim kurumun kirletilmeyeceğini, senin de ülkenin de varlığının mimarlarından Atatürk’ün huzuruna çelenk koymanın değil bu pisletmenin cezası olduğunu aklına yaz! Burayı tahsis eden bu değerli devletin değerli makamı da yarın CHP, İYİ Parti, HDP de iftar yemeği ya da başka bir hayır için talepte bulunduğunda umarım aynı tahsisi yapacaktır ve aldığından daha temiz nasıl bırakılır herkes görecektir. Son sözüm odur ki hiç yakışmadı! Verdiğiniz iftar yemeğini ve ‘Allah kabul etsin’ diyerek, sizlere ‘Temizlik imandan gelir’ diye sesleniyorum…”

 

Öte yandan velilerden gelen talep üzerine harekete geçen Tire Belediyesi Fen İşleri Ekipleri okula giderek temizlik çalışmalarına başladı.