AKP OHAL’i uzatıyor

AKP OHAL’i uzatıyor
22 Eylül 2016 15:19

Başbakan Binali Yıldırım’ın ikili görüşme sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na OHAL’in uzatılabileceği bilgisini verdiği öğrenildi.

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde er ve erbaşların tahliyesinin görüşüldüğü öğrenildi. Görüşme sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na OHAL’in uzatılabileceği mesajını verdiği bildirildi.

 

 

 

İMZASIZ İHBARLAR İŞLEME KONULMAYACAK

 

 

FETÖ soruşturmasında imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması için genelge çıkartılacağı öğrenildi. Öte yandan MİT’ten gelecek rapor sonrasında akademisyenlerin durumunun yeniden değerlendirileceği de gelen bilgiler arasında.

 

 

 

GÖRÜŞME 1 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez AKP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararnameler başta olmak üzere mini anayasa paketi ele alındı.

Görüşmede anayasa çalışmalarının sonuçlandırılması benimsendi, Kılıçdaroğlu’na Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgi verildi ve FETÖ soruşturması ele alındı. Başbakan ve Kılıçdaroğlu mini anayasa konusunda mutabık kaldı.

 

 

 

“OHAL KESİNLİKLE UZAMAMALI”

 

 

 

CHP kaynaklarından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Başbakan’ın OHAL’in uzayabileceği mesajını verdiğini, Kılıçdaroğlu’nun “OHAL kesinlikle uzatılmamalı” dediğini aktardı. 12 Eylül’de imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmamasına yönelik genelge olduğunu hatırlatan CHP lideri, “Benzer bir genelge 15 Temmuz için de hazırlanmalı” dedi. Açığa alınanların mağduriyetlerinin bu yolla giderilebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin durumunu da gündeme getirdi. Başbakan’ın akademisyenlerle ilgili YÖK’ten gelen listeler doğrultusunda çalışma yürütüldüğünü ancak yeniden gözden geçireleceği sözünü verdiğini söyleyen CHP kaynakları, Başbakan’ın düzenleme için MİT’ten gelecek raporların beklendiği bilgisini aktardığını söyledi.

 

 

 

Kılıçdaroğlu görüşmede er ve erbaşların tahliye edilmesi talebini ve gözaltındaki gazetecileri de gündeme getirdi. Suriye konusunun da konuşulduğu görüşmede CHP lideri bilgilendirildi. Anayasa konusunun da gündeme geldiği görüşmede Başbakan, “Bir şeyler yaptık demek için değil, kalıcı somut bir değişiklik yapılmalı” dedi.

 

 

İLK KEZ AKP GENEL MERKEZİ’NDE

 

 

 

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Yıldırım, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Parti genel merkezine saat 10.00’da gelen Kılıçdaroğlu, AKP Genel Merkezi’ni ilk kez ziyaret etmiş oldu.