AKP-MHP ittifakında beşinci kriz!

AKP-MHP ittifakında beşinci kriz!
23 Ekim 2018 10:05

AKP-MHP ittifakındaki çatlaklara bir yenisi daha eklendi. Şimdiye kadar yaşanan krizler içinde en sert olanı ise halen devam ediyor. ‘Af’ konusuyla başlayan tartışmalarda sert açıklamalar peş peşe geliyor.

 

 

İlk çatlak bedelli askerliğin süresi konusunda yaşanmıştı

İki parti arasında ilk çatlak bedelli askerlik konusunda oluştu. MHP lideri Bahçeli, bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimi gereksiz buldu ve “Yaylalar türküsünü bile öğrenemezler” diyerek temel eğitimin kaldırılmasını istedi. AKP ise buna karşı çıktı ve 28 günlük süre 21 güne indirilip uygulandı.

 

MHP, EYT için Meclis’e teklif verdi, Erdoğan ise karşı çıktı

MHP, seçim beyannamesinde yer alan emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarının çözümü için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Ancak bu teklif ittifak ortaklarını ayrı düşürdü. Erdoğan, “38 yaşında emeklilik mi olur? Bütçeye 750 milyarlık yük getirir” dedi. “Bu rakam abartılı” diyen MHP ise teklifinde ısrarlı.

 

 

Brunson’ın tahliye edilmesi MHP’de büyük tepki yarattı

ABD’li rahip Brunson’ın tahliye edilmesi kararı da bir başka kriz nedeni oldu. MHP lideri Bahçeli, “Milli vicdanı rahatsız etmiştir” dedi ve gizli tanıkların ifade değiştirmesini hatırlattı. Erdoğan ise “Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi” dedi.

 

 

Andımız kararına MHP’den destek, AKP’den tepki geldi

ANDIMIZ’ın okullarda yeniden okutulmasına yönelik Danıştay kararına AKP’den tepki geldi. Bahçeli ise “Danıştay kararına gölge düşürmek için kuyruğa girenlere ne oluyor? Ne var Andımız’da? Türküm demek suç mu?” ifadelerini kullandı.

 

 

Son olarak Meclis’e sunulan af teklifi iki lideri ters düşürdü

MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan ve Meclis’e sunduğu af paketi ittifakta tartışma yaratan son konu oldu. MHP, şartlı ceza indirimi getiren teklifinin arkasında duruyor. İktidar kanadı ise affa karşı çıktığını dile getiriyor…