AKP kulisleri: ‘Gül’e kapılar kapandı’

AKP kulisleri: ‘Gül’e kapılar kapandı’
22 Temmuz 2014 12:37

AKP kulislerinde Erdoğan’ın Abdullah Gül’ün ismini çizdiği konuşuluyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi halinde AKP’nin geleceği ile ilgili verdiği mesajlar kulislerde, “Abdullah Gül’e kapıları kapattı” şeklinde yorumlandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan’ın, seçilmesi halinde AKP’nin geleceği ile ilgili verdiği mesajlar kulislerde, “Abdullah Gül’e kapıları kapattı” şeklinde yorumlandı. Erdoğan son açıklamalarında, “başbakan da genel başkan da aynı kişi olmalı. Partiyi seçimlere de bu kişi taşımalı” sözleri parti kurmaylarınca, “yeni kadro Başbakan’ın cebinde” şeklinde değerlendirildi.

 

 

Başbakan Erdoğan’ın en son yapılan MKYK ve MYK toplantılarında, parti yöneticilerine, “10 Ağustos’a kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önüne geçecek tartışmalar başlatmayın” uyarısından sonra iki hafta önceki grup toplantısında ise “partinin geleceği ile ilgili kulisler, tartışmalar yapan kendini siyasi tarihin çöplüğünde bulur” şeklindeki sert uyarıları parti yöneticilerinin daha temkinli açıklamalar yapmalarına neden oldu. AKP de bir grup milletvekili Erdoğan’ın son açıklamalarını “yerinde” bulurken, “Erdoğan’dan sonra partiyi ancak Gül taşır” savunmalarını yapan milletvekili sayısı da az değil. Parti içeresinde “Gül’ün dönmesinin” artık ihtimaller arasında yer almadığı değerlendirmeleri yapılıyor. Her ne kadar kapalı kapılar arkasında yapılan sohbetler basına yansımasa da AKP içeresinde “eski yeni” tartışması yapılıyor. Çok sayıda milletvekili Erdoğan’ın partinin geleceği ile ilgili verdiği mesajdan rahatsız.

 

GELENEKLERE UYULSA GÜL’Ü İSTEYENLERİN SAYISI İSTEMEYENLERDEN ÇOK DAHA FAZLA OLACAK

 

Gül’e yakın bazı milletvekilleri, “Bu partinin bir geleneği var. Bugüne kadar alınan kararlar istişarelerle görüşlerle alındıysa, partinin geleceği de aynı şekilde yapılmalı. Güle yakın isimler, partinin geleceği ile ilgili ‘kim başbakan olsun, kim genel başkan olsun’ şeklinde bir istişare ve benzeri değerlendirmeler yapılırsa inanıyoruz ki, Gül’ün geri dönmesini isteyenlerin sayısı istemeyenlerin sayısından çok daha fazla olacaktır” savunmalarını yapıyorlar.

 

ÇALIŞMALARIMI TEK BAŞIMA YAPIYORUM MESAJI

 

Öte yandan, kulislerde Meclis’in çalıştırılmasının arkasında, Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmalarını tek başına götürmek istemesinin yattığı belirtildi. Kulislerde Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını tek başına götürmek istediği kaydedildi. Meclis’in ise 10 Ağustos seçimlerine kadar çalıştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.