AKP infaz düzenlemesi için muhalefete gidecek: Erken yaşta evlilik tekrar gündemde

AKP infaz düzenlemesi için muhalefete gidecek: Erken yaşta evlilik tekrar gündemde
19 Ocak 2020 11:10

AK Parti infaz düzenlemesi için muhalefet partilerinin kapısını çalacak. AK Parti görüşmelerde “erken yaşta evlilik” konusunu da soracak. Muhalefet de destek verirse komisyon görüşmelerinde “erken yaşta evlilik” nedeniyle eşleri cezaevinde olan ailelere ilişkin bir defalık düzenleme yapılacak ve erken yaşta evlilik suç olmaktan bir defaya mahsus çıkarılacak.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’İn haberine göre AK Parti’nin infaz düzenlemesini yakın zamanda Meclis’e sunması bekleniyor. AK Parti’ye göre yapılacak düzenleme bir af değil, infaz indirimi olacak.

 

 

İNFAZ DÜZENLEMESİNDE HANGİ SUÇLAR KAPSAM DIŞI KALACAK?

 

 

İnfaz düzenlemesinde 6 suç kapsam dışında bırakılacak. Adam öldürme, cinsel istismar, terör, organize suçlar, uyuşturucu, mükerrer suçlar infaz düzenlemesinin dışında olacak. Bunlar yararlanamayacak. Onun haricindekiler kapsama girecek, ancak bunun da yüzde 15’ini kapsayacağı ifade ediliyor.

Kulislerde 6 suç tipinin kapsam dışında olacağı infaz düzenlemesinin talebi tam olarak karşılamayacağı konuşuluyor.

 

 

İNFAZ DÜZENLEMESİNE ERKEN YAŞTA EVLİLİKLER GİREBİLİR

 
Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre infaz düzenlemesinin yer alacağı teklife “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik” mağdurlarına ilişkin düzenlemenin de girebileceği belirtiliyor. AK Parti söz konusu düzenlemeyi tek başına getirmeyi düşünmüyor. AK Parti infaz düzenlemesi komisyonda görüşülmeden önce Meclis’te muhalefeti ziyaret edecek. Ziyaret sırasında “erken yaşta evlilik” meselesinin gündeme gelebileceği öğrenildi. Muhalefette kabul ederse söz konusu düzenleme komisyon sırasında önergeyle teklife girecek. Edinilen bilgiye göre söz konusu düzenleme “gerçek evlilikler” için olacak. Bir kereliğine çıkacak, kalıcı olmayacak. Geçici bir madde olacak. Erken yaşta evlenmeyi suç olmaktan bir defaya mahsus çıkaracak.

 

NAFAKA

 
AK Parti “nafaka” düzenlemesi üzerinde de çalışıyor. Edinilen bilgiye göre nafakayla ilgili bir “süre” konulacak. Nafakayla ilgili süre konusunda masada seçenekler bulunuyor. Masada duran seçenekler arasında “2 yıl” yer alıyor. Seçenekler arasında boşanmadan itibaren 2 yıl daha nafaka verilmesi yer alıyor. Ancak şu anda nafakada süre konusunda verilmiş net bir karar bulunmuyor.