AKP ile MHP’nin il ve ilçe pazarlığı

AKP ile MHP’nin il ve ilçe pazarlığı
12 Aralık 2018 09:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yapılan yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine ilişkin kurmaylarından önceki akşam detaylı bilgi aldı.

 

 

Kıvanç El / Milliyet

 

 

Erdoğan, gelinen son durumda bazı çıkmaza giren il ve ilçeler için bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Zirvede 6 il ile ilçeler ve kampanya söylemi değerlendirilecek. MHP’nin elinde bulunan Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye ile CHP’nin elinde bulunan Aydın ve Muğla illerinde yapılacak ittifak çerçevesi ele alınırken AK Parti’nin MHP’nin elinde bulunan ve adayını da açıkladığı Adana ili konusunda ısrarını sürdürdüğü kaydediliyor. AK Parti’nin bu çerçevede Osmaniye, Mersin ve Manisa illerinde MHP’nin adayına destek verebileceği ifade ediliyor. CHP’nin elinde bulunan Muğla’nın MHP’ye bırakılabileceği ifade edilirken MHP tarafının ise bu ilden ziyade Adana’da ısrarcı olduğu kaydediliyor. Analizler yapılırken sadece seçim sonuçları değil, illerden gelen görüşler de alınıyor.

İller düzeyinde kurmayların çalışmalarını büyük oranda tamamladığı ifade edilirken ilçeler düzeyinde ise sürdüğü ve bu nedenle olası Erdoğan-Bahçeli zirvesinin bugüne sarktığı belirtildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilçeler üzerinde de çalışmalar yapılırken MHP’nin gücünü koruduğu ilçelerde AK Parti’nin aday çıkarmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak AK Parti kurmayları, özellikle İstanbul’da 39 ilçeden 25’ini AK Parti’nin elinde bulundurduğuna dikkat çekerek bu ilçelerde MHP’ye bırakılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekiyor. AK Parti cephesinde CHP’nin elinde bazı ilçelerde MHP’nin desteklenebileceği görüşü savunuluyor.

 

http://www.milliyet.com.tr/ak-parti-ile-mhp-nin-il-ve-ilce-siyaset-2793677/