AKP için büyük kriz 1 ay ötede

AKP için büyük kriz 1 ay ötede
18 Nisan 2019 13:20

İstanbul’da seçim süreci sonlandı ve Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Aslında sürecin 17 gün uzaması bir yönden iyi oldu çünkü atılacak bir çamur kalmadı ortada. İmamoğlu alnının teriyle aldı mazbatasını. Bu 17 günlük itiraz sürecini bir fragman olarak yorumlayabiliriz çünkü AKP için esas film şimdi başlıyor. Peki nedir bu film?

 

 

Mehmet ANDAÇ H&H YORUM

 

 

CEMAATLER HÜKÜMETE YÜKLENECEK

 

 

Evet dostlar sizin de az çok tahmin ettiğiniz gibi bu filmin konusu ekonomi.. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, geçtiğimiz Ocak ayında İBB’nin kasasına giren net paranın 15 milyar lira olduğunu ve bu paranın 847 milyon lirasının hükümete yakın bazı dernek ve vakıflara aktarıldığını açıklamıştı. İsimlerinin dernek ve vakıf olarak geçtiğine bakmayın, hemen hemen hepsi bir cemaat yada tarikatın resmi kolu. İBB Başkanı Ekrem bey, buraya yapılan para akışını keseceğini açıkladı. Buradan para alamayan cemaatler en fazla 1 ay dayanır, 2 veya 3’üncü aylarda para gelmeyince ya hükümeti sıkıştıracaklar yada yaprak dökümü şeklinden birbirlerini terk edecekler. Ben burada birinci durumun gerçekleşme ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü Atalarımızın da dediği gibi can çıkar huy çıkmaz, AKP ilk darbeyi cemaatlerden yiyecek.

 

 

ŞİRKETLERİN GETİRECEĞİ KRİZ

 

 

İstanbul Türkiye’nin en büyük rant şehri. Hal böyle olunca da en büyük rant, başta inşaat olmak üzere bir çok sektörde çok büyük rakamlarla İBB’de dönmekte. Ismarlama ihaleler ve peşkeş çekilen araziler şirketlerin bir nevi can damarıydı. Ekrem bey buraya yapılan haksız para akışını da keseceğini söyledi. Peki bu şirketler ne yapacak. Evet dostlar bu şirketler cemaatlerden farklı olarak maddi durumlarından ötürü maksimum 3 ay ayakta kalabilecek, sonrasında ise Ankara ve İzmir’e yönelim gerçekleştirecekler fakat aynı durum ile burada da karşılaşınca AKP’ye yüklenmeye başlayacaklar. Ben hükümetin bu ihtiyacı kapatamayacağını düşünüyorum. Bu şirketler 5’inci ayın sonunda toplu işten çıkartmalar ile karşı karşıya kalacak. Bu durum ekonomik krizin temeli olacak. AKP hükümet ikinci darbeyi buradan yiyecek.

 

 

KİŞİLER PARTİ İÇİNDE KAOS ÇIKARTACAK

 

 

Son olarak da ATM memurları yada bazı siyasilerin yakın akrabaları İBB’de çeteleşerek kadrolanmış durumda.. Ekrem bey bu kişilere de hizmet olmayacağını açıkladı. İBB’den önümüzdeki Mayıs ayında işten çıkışlarının tamamlanacağını düşündüğüm bu torpilliler bakanlıklara yüklenerek oradan ekmek çıkartmaya çalışacaklar. Tasarruf tedbirlerinde bu kişilere ne kadar yer açılır bilmem ama hepsinin ihtiyacı karşılanamaz. Bu yüzden bu kişilerin partiyi ikiye bölmesede bir kaos ortamına sürükleyeceğini düşünüyorum.

 

Mehmet ANDAÇ Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Erdoğan ve Kanadalılar nasıl barıştı?
Bu ayıp da Ülkücü camiaya bir ömür boyu yeter
Fakirdik, yolsulduk ama beka meselemiz insanlıktı!