‘AKP, ‘Her şeyi komplo teorilerine bağlamayın’ diyen Gül’e ne yanıt verecek?’

‘AKP, ‘Her şeyi komplo teorilerine bağlamayın’ diyen Gül’e ne yanıt verecek?’
9 Kasım 2017 09:23

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3 Kasım günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde sarf ettiği “Türkiye söz konusu olduğunda dünyanın birçok yerinde Türk düşmanı ve Müslüman düşmanı mihraklar, çevreler hep var, bunlar muhakkak var. Eğer her şeyi komplo teorilerine bağlamaya kalkarsak o zaman da o ülkeleri yönetenlerin hiç mi akılları yokmuş sorusunu sormamız gerekir” sözleriyle ilgili yorumda bulundu.

 

 

Gül’ün bu konuşmasını AKP’lilerin görmediğini öne süren Zeyrek, “Bakalım Türkiye’nin dışarıdaki görüntüsünün 6 yılda bozulduğunu söyleyen Gül’e ne yanıt verecekler?” diye sordu.

 

 

Deniz Zeyrek’in “Gül iki seçimi karşılaştırıp ‘görüntümüz bozuldu’ dedi” başlığıyla yayımlanan (9 Kasım 2017) yazısı şöyle:

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 Kasım 2017 günü Bahçeşehir Üniversitesi 9. Diplomat Okulu açılışında konuşmuştu.

 

 

Yaygın medyada çok ilgi görmeyen konuşmanın metni, dün elektronik mesajlarla yayıldı ama Milli Gazete ve bazı internet siteleri dışında yine ilgi görmedi. Baştan sona okudum. 19. yüzyıl sonlarından günümüze uzanan küresel gelişmelerin, savaşlarının ve diplomasinin dönüm noktalarını büyük bir ustalıkla özetleyen Gül, konuşmanın metnini akademik bir üslupla oluşturmuştu. Ancak bir gazeteci gözüyle bakınca güncel konularda doğrudan AK Parti hükümetine mesajlar verdiğini düşünmeden edemedim. Neden mi? Başlık başlık sıralamak isterim.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın