‘AKP Balıkesir’i kaybedebilir’

‘AKP Balıkesir’i kaybedebilir’
18 Mart 2019 08:25

ORC Araştırma Genel Müdürü Murat Pötseki, AKP’nin Balıkesir’i kaybedebileceğini açıkladı. Bunda en büyük etken olarak ise hükümetin tarım ve hayvancılık politikaları ile birlikte, Edremit, Balya ve Ayvalık’ta MHP’li adayların desteklenmesi gösterildi.

 

 

Yeniçağ’ın haberine göre, 2014 Yerel Seçimlerinde AKP’nin yüzde 39,8 oranında oy alarak kazandığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde, 31 Mart için mevcut başkan Zekai Kafoğlu değil, Yücel Yılmaz aday gösterilmişti. Ancak araştırma şirketlerinden gelen anket verileri, Cumhur İttifakı’nın Balıkesir’de büyük oy kaybı yaşadığı yönünde. Hükümete yakın ORC Araştırma Genel Müdürü Murat Pötseki, İyi Parti Denizli ve Balıkesir Büyükşehir Belediyelerini kazanmaya yakın” ifadelerini kullandı.

 

“AKP MECLİS ÜYESİ CHP’Yİ DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI”

 

Özellikle, Edremit’te MHP’li aday Tuncay Kılıç’ın aday olarak gösterilmesine tepki koyan AKP’li seçmenlerin bir kısmının sandığa gitmeyeceği ifade edildi. Son olarak, AKP Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Nihat Sönmez partisinden ve meclis üyeliklerinden istifa edip, daha önce Zeytinli Belediyesi’nde birlikte çalıştığı CHP Başkan Adayı Hasan Arslan’ı destekleyeceğini açıklamıştı. Edremit adayı Tuncay Kılıç’ın dışında, Balya’da Osman Kılıç, Ayvalık’ta ise Nazmi Başaran Cumhur İttifakı’nın MHP’li diğer iki adayı.

 

HÜKÜMETİN TARIM POLİTİKALARINDAN ÇİFTÇİLER RAHATSIZ

 

AKP’nin oy oranının düşmesinin nedenlerinden bir diğeri de Hükümetin tarım ve hayvancılık politikası olarak gösterildi. Hayvancılık ve tarım merkezi olan Balıkesir’de, mazot pahalılığı, zeytine gereken değerin verilmemesi ve il genelinde yetişen tarım ürünlerinin ithalatının önünün açılmasının, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi oy oranının düşmesindeki en büyük etkenlerden biri olduğu ifade edildi.