‘AKP adayı çıkana kadar sürecek mi?’

‘AKP adayı çıkana kadar sürecek mi?’
3 Ocak 2021 11:01

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Başkan Vekilliği görevine kimin getirileceği yılan hikâyesinde döndü.

 

 

İktidarın, göreve AKP adayı getirilinceye kadar kurayı tekrar ettirdiğine vurgu yapan CHP’den “Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Deniz Karakurt’un yanındayız” açıklaması geldi.

Belediye Meclisi’ndeki oylamada 4’üncü turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmiş, AKP adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesine başvurmuştu. İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin “usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği” gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

 

Mahkeme kararı sonrası İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi’ne kuranın yarın tekrarlanması için resmi yazı gönderirken, CHP kanadından yaşananlara tepki yağıyor. CHP İzmir İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri ile partililer sosyal medyada “AKPçıkanakadarmısürecekmi” etiketi açarak alınan kararlara tepki gösterdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medyadan açıklama yayınladı.

Torun, “Beğenmedim baştan Mızıkçılığı Menemen’de” mesajını paylaşırken, Başkan Soyer, “Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk, zorlama AKP çıkana kadar mı sürecek? Menemen’i asla yalnız bırakmayacağız. Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Av. Deniz Karakurt’un yanındayız” dedi. İzmir İl Başkanı Yücel ise “Menemen halkının iradesine göz dikenler kurayı yenileyecekler. Bu karar hukuki değil siyasidir” mesajını paylaştı.