Akne kremleri

Akne kremleri
24 Ekim 2016 15:25

Akne, genel olarak ergenlik döneminde çıkmakla birlikte ilerleyen yaşlarda da kendini gösterebilen bir deri rahatsızlığıdır. Ergenlik dönemi sivilce(akne) oluşumunun en sık görüldüğü dönemleridir. İlerleyen yaşlarda da kendini gösterebilmektedir. Akne kremleri kullanımı sivilce ve akne görünümümün azalmasına yardımcı olacaktır.

 

 

 
Derinin gözeneklerinde fazla sebum oluşu nedeni ile deride yağlanma ve tıkanma sonucu oluşan akneler herkes tarafından şikayet edilen bir durumdur. Aknelerin özellikle yüz bölgesinde çıkması büyük sıkıntılar oluşturmaktadır. Bu sebeple de akne kremleri bu durumlarda vazgeçilmez ürünler arasında yer alır.

 
Akne kremleri, sivilcelerin oluşumuna neden olan etkiyi azaltarak, sivilcelerin(aknelerin) cilt üzerinden yok olmasına yardımcı olmaktadır. Akne kremleri kullanıldığı zaman güneşe çok fazla maruz kalmamaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Akne kremlerinin yüzün nem dengesini koruma etkisi de bulunmaktadır.

 
Akne kremleri, gözeneklerin altındaki yağları sıvı haline getirerek sivilcelerin vücuttan kaybolmasını sağlamaktadır. Akne kremleri düzenli kullanım sonucunda etkisini göstermektedir. İltihaplı olan bölgeyi kurutarak kısa süre zarfı içerisinde sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

 
Akne kremlerinin hamilelik döneminde kullanılmasının bebeğe herhangi zararı yoktur. Ancak doktorunuza danışarak kullanılmasında fayda vardır. Emzirme döneminde kremin içeriğinin süte geçip geçmediğine dair kesin bulgular bulunmamaktadır. Emziren bayanların doktoruna danışmadan akne kremlerini kullanmaması önerilmektedir.
http://www.dermoeczanem.com/akne-sivilce-urunleri