Akit yine Danıştay’ı üyesini hedef gösterdi

Akit yine Danıştay’ı üyesini hedef gösterdi
26 Ekim 2018 12:10

Akit gazetesi bugünkü manşetinde öğrenci andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal eden Danıştay üyelerinden Yücel Bulmuş’u hedef gösterdi. Akit daha önce Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldürülmüştü.

 

 

Akit gazetesi “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal eden Danıştay üyelerini hedef gösterdi.

 

“Danıştay işte bu kafaya emanet” manşetiyle çıkan Akit, “Ant ile ilgili skandal kararı verenler örtüye de karşı çıkmış” diye yazdı.

 

 

Yönetmelik hükmünü iptal eden kararın altında imzası bulunan Danıştay üyelerini hedef gösteren Akit, Danıştay üyesi Yücel Bulmuş’un İstanbul’da bir sokağa “’Kızılbaşların mallarının ve ırzlarının helaldir” fetvasıyla bilinen Osmanlı Şeyhülislamı Ebussuud’un adının verilmesini ayrımcılık olarak niteleyen karara imza attığını ve 28 Şubat sürecinde Gazi Üniversitesi’nde bir türbanlı öğrencinin sınava alınmamasıyla ilgili davada tetkik hakimi olarak Anayasa’nın laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle türbanla eğitime devam edilemeyeceği kararına destek verdiğini belirterek “Osmanlı yadigarı manevi değerlerimiz ve başörtülüler hakkında skandal kararlar verdiği ortaya çıktı” diye yazdı.

akit11