Akıllı kart ve akıllı kart sistemi

Akıllı kart ve akıllı kart sistemi
30 Ağustos 2016 10:31

Kart içerisinde çip olan ve akıllı kartın içinde sadakat kart, ön ödeme kartı özelliği, öğrenci kartı, yemekhane kartı, toplu taşıma kartı yada üyelik kartı için gerekli tüm kişisel bilgilerin güvenli bir şekilde yazılabildiği bir plastik karttır.

 

 

 
Akıllı Kartlar Temaslı ve temassız kart şeklinde iki ana kategoriye ayrılırlar.

 

 
Temaslı akıllı kart: Kartın içerisindeki güvenli çip’in kartın yüzeyinde olmasıdır. Bu sayede kart okuyucu, plastik kartın üzerindeki çipe direk temas eder ve işleme başlar.

 

 
Temassız akıllı kart: Kartın içerisindeki güvenli çipli kart ın içinde gizli yani gömülü olmasıdır. Yine plastik akıllı kartın içerisindeki bir anten yardımı ile çip’in içerisinden güvenli bir şekilde bilgiler okutulup yazılma imkânına sahiptir.

 

 
Akıllı kart sistemini kurmak için ihtiyacınız olan aparatlar şu şekildedir. Smarttek bünyesinde yazdığımız yazılım ve çipli kart, Akıllı kart okuyucu ve yazıcı.

 

 
Kart okuyucuyu bilgisayara Ethernet ya da USB girişi üzerinden bağlanarak okuyucuyu tanımlıyoruz. Bilgisayara kartlı ödeme sistemi yazılımımızı yüklüyoruz. Daha sonra sistemi kullanacak kişiler için çipli kartlar dan vererek para yükleme ve harcama gibi işlemleri yapmalarına olanak veriyoruz.

 

 
Akıllı kart sistemi üzerinde yapılan tüm işlemler kayıt altına alındığı için son derece güvenilirdir. Geniş bir rapor yelpazesine sahiptir. Uzun yıllar bankacılık ödeme sistemleri konusunda edindiğimiz tecrübelerimizi de kattığımız Kartlı ödeme sisteminin maliyeti, rakip ürünlere göre uygun fiyatlı olup, okul yâda hastane kantini, Personel Takip Sistemi , PDKS, restoran, oyun parkı, otobüs bileti ya da belediye yardım destek hizmetleri gibi birçok alanda kullanılmaya devam etmektedir. Kantin gibi işletmelerde aynı zamanda barkod ile stok takibine de imkân verdiğinden çok hızlı çalışan ve izlenilebilir bir sisteme sahip oluyorsunuz. Düşük maliyet ile yüksek katma değer kazanabileceğiniz Smarttek Yazılım Kartlı Ödeme Sistemleri ile kâğıt ve bozuk para alışverişini ortadan kaldırarak işletmenizi büyütmeniz için var gücümüz ile çalışıyoruz.
Kartlı Ödeme Sistemi veya kartlı geçiş sistemi kurdurmak istiyorsanız uygun koşullarda size hizmet vermekten memnuniyet duyarız.
Bilgisayardan bağımsız kartlı ödeme sistemi kurulumu ihtiyacınız olan Eft Pos Terminal Yazılımı çözümü kurdurmanız mümkündür.