AKçalı’da karışık işler!

AKçalı’da karışık işler!
26 Ağustos 2016 10:30

Bugün Çankaya İmar Komisyonu artık büyük bir skandal haline dönüşen Akçalı Yapı Kooperatifi’nin emsal artışıyla ilgili toplandı…

 

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

 

Mimar Kıvanç Kibar’ın da evet oyu vermesiyle birlikte zaten halihazırda 2 olan evet oyu sayısı da, 3’e erişerek plan değişikliği Çankaya Belediye Meclisi’ne Eylül’ün ilk haftası sunulmak üzere onaylanmış oldu.

 

 

 

Üyelerden Ertuğrul Şenoğlu ve İbrahim Yollu ise HAYIR diyerek CHP geleneklerine yönelik davranarak tarih önünde daima onurlarıyla hatırlanacaklar.

 

 

 

Buraya kadar her şey normal. Ancak anormal olan durum şöyle; Makedonya’da gezide olan başkan Alper Taşdelen normalde 3’e karşı 2 ile geçen plan değişikliğinin imzalanıp belediye meclisine sunulmasını telefon açarak engelledi. Yanlış duymadınız; Taşdelen büyük bir telaşla böyle bir hamlede bulundu.

 

 

 

Peki bir başkan imar komisyonundan geçmesini hayatı pahasına istediği böyle bir kararı neden kendisi  Türkiye’ye dönene kadar durdurur?!

 

 

 

 

Konuyu Çankaya’da imar işlerini çok iyi bilen tecrübeli bir CHP’liye sorduk. Adı bizde saklı ismin yorumunu aynen veriyoruz:

 

 

 

‘Alper çok panikte, çünkü özellikle YDA İnşaat’ın başındakiler ve önemli güce sahip siyasiler, anlaşılan kendisine baskı yapıyorlar. Taşdelen bu kararın Çankaya Belediye Meclisi’nden geçmemesinden korkuyor. İşte bu sebeple HAYIR oyu veren Şenoğlu ve Yollu’yu dönüşünde yüz yüze görüşerek ve siyasi vs vaatlerle ikna ederek, oy birliği ile Çankaya Belediye Meclisi’ni toplamak istiyor ki, muhaliflerini mecliste dizginleyip, Ankara’nın önemli baronlarına karşı mahçup olmasın…’