Akçakale ve Gururumuz

Akçakale ve Gururumuz
18 Şubat 2013 10:13

ALLAH’ın (Celle celalühü) izniyle bir yazıya daha başlıyoruz.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, bire bir yaşadığım Akçakale ve gururumuz konuları bilginize sunup, paylaşacağım. Siz de bu yazıyı düşüne düşüne okuyunuz. Önemli olan nefse itimat, samimiyet ve şahsiyettir.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi, tarihinden günümüze kadar, asil halkı ve idarecileri ile Vatan sevgisini her zaman ruhunda taşımıştır ve bundan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle devam edecektir. 09-Şubat-2013 Cumartesi günü Akçakale’de bazı taziyelere gidip, acılarını paylaşmak ve diğer dostlara da nezaket ziyareti nasip oldu. Güzel Akçakale’miz de, bir sevindirici haber, bir de üzücü haber yaşadım.

 

SEVİNDİRİCİ HABER: Akçakale’mizin belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, ALLAH’ın emrettiği yolda her zaman vicdan muhasebesi yaparak, kursağından haram girmemiş, Yetim hakkı yememiş ve yiyenleri de nalet ve nefetle her zaman kınamıştır. Sn. Abdulhakim Ayhan’nın, aydınlatma direklerine Ay Yıldız takması ve güzel Akçakale’mizi Ay Yıldızlarla ışıklandırması, gerçekten de beni ve ruhunda vatan sevgisi olan herkesi gururlandırmıştır. Herkesin cesaret edemeyeceği milli bir görev yapmıştır. Böyle çalışmaları da, ancak ve ancak asalet sahibi olup, vicdan muhasebesini, cüzdan muhasebesine tercih edenler yapar. Ayrıca ALLAH’ın ve kanunların yassakladığı faaliyetlerde bulunanları da her zaman soysuzlukla suçlamış olup, nefret ve naletle kınamıştır. Böyle asalet ve inanca sahip olan belediye bakanımız Ecz. Abdulhakim Ayhan beyi, tebrik etmemiz gerekmez mi? Cenab-ı ALLAH, başarılarının devamını daim kılıp, yaptığı her türlü faaliyetlerinin bin katını versin. Ve daima iyiliği kötülüğüne galip olan kullarından eylesin inşallah.  AMİN.

 

Vicdan muhasebesini, cüzdan muhasebesine tercih eden Başkanımız, Ecz. Abdulhakim Ayhan beyi, icraatlarına göre değerlendirmeyi unutmayalım. Çünkü Yüce Türk İslam aleminin ve Akçakale’mizin ALLAH’tan korkan namuslu ve şerefli idarecilere ihtiyacı var.

 

ÜZÜCÜ HABER: 09-Şubat 2013 Cumartesi saat 15,10 idi. Bir dostumla İbrahim Narin’nin işlettiği çay bahçesine hem ziyaret hem de çay içmeye gittik. Narin kardeşle hal hatır alışverişini yaptıktan sonra çaylar geldi ve çayımızı içerken, masamıza bir vatandaş geldi, modern tarım ve ahlak konusunda sohbet etmeye başladık bu vatandaşla. ”İşini takip edip, hem parasını hem de duasını aldığın insan da var. İşin diğer bir yönü de, parasını alıp, beddua aldığın insan da var.”  Ne güzel itiraf değil mi? Böyle bir itirafta bulunan kişi de namus, şeref ve vatan sevgisi olduğundan  bahsedebilirmisiniz? Böyle soysuz ve cibiliyetsiz kişiler, Akçakaleli olamaz ve faaliyetleri de Akçakale halkına mal edilemez. Yaptığı faaliyetleri (İcraatları) Cenab-ı ALLAH söyletti (İtiraf etti).

 

İnsanın yanlız bütün varlığını kavrayan bir söz değildir. İnsan gerçekten, nasıl düşünürse öyledir. Ve insan karakteri, bütün düşüncelerinin elde edilen sonucudur.

 

Nasıl ki bir bitki, tohumdan fışkırıp çıkıyorsa, insanın her hareketi de düşünce dediğimiz gizli tohumlardan fışkırır ve bunlarsız fışkıramaz. Kendiliğinden olduğunu, yani düşünmeden yapıldığını söylediğimiz hareketler de böyledir ve diğerlerinden farksızdır.

Hareket, düşüncenin tomurcuklanması; neşe veya kader onun meyvasidir. Ve insan böylece kendi eseri olan acı, tatlı meyvalarla yaşar.

İnsan, bir kanuna tabi olan, terlemesidir. Körükörüne yaratılan bir varlık değildir. Gözle gördüğümüz maddiyat üzerinde hüküm süren alemde cari kanunlar, gözle görünmeyen düşünce aleminde de hakimdir. Asil ve hakikate dayalı bir karekter tesadüf veya teveccüh eseri değildir. Daima çalışarak üretimin tüketime galip olmasıyla dürüst düşünmenin ve bu gayeye varmak yapılan bir fikir  mücadelesinin  sonucudur. Çirkin ve vahşice bir karekterde kötü ve çirkin düşüncelerin elde edilen sonucudur.

Türk İslam kültürüne göre, insan, kendini ya inşa eder, veyahutta tahrip eder. İnsan, düşüncelerini seçmekle ve o düşüncelere göre hareket etmekle, insan için mevcut olan başarıya yükselir. Fakat düşüncesini ALLAH’ın haram kıldığı yolda tatbik etmekle insanlıktan soysuzluğa düşmesini belgelemektir. Başarılı olmak da, bataklığa saplanmak da insanın kendi tasarrufundadır (Kendi elinde).

 

Türk İslam kültürüne göre hakikatler içinde en güzeli ve en verimlisi, insanın kendi düşüncelerine, iradesini kuvvetlendirerek hakim olduğu, kendi karekterini ALLAH, Kur’an, Peygamber, Hadis-i şerifler ve vatan sevgisi ile teşhis ettiği rota da verdiğidir.

 

Cenab-ı ALLAH, Yüce Türk İslam alemini, bencil, anlık düşünce ve cüzdan muhasebesine odaklanan idarecilerin ve insanların şerrinden muhafaza dileklerimizle, ALLAH’ın huzuru ve bereketi üzerinize olsun.

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun