Akademide katliam yapan isim kim geçmişinde neler var

Akademide katliam yapan isim kim geçmişinde neler var
7 Nisan 2018 13:29

Olayın ardından “Akıl sağlığı yerinde değil” denilen Volkan Bayar’ın neden okulda tutulduğu henüz açıklığa kavuşmadı…

 

 

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Bayar dün silahla fakülte binasının farklı katlarında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Araştırma Görevlisi Yasir Armağan ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak’ı öldürdü. Üniversite içinden gelen açıklamalar oldukça dikkat çekiciydi.

 

Olayın ardından “Akıl sağlığı yerinde değil” denilen Volkan Bayar’ın neden okulda tutulduğu henüz açıklığa kavuşmadı.

 

Peki, Volkan Bayar, onu üniversitede tutacak bir akademik yeterliliğe sahip miydi?

 

Kayıtlara göre Lisans eğitimini Gazi Üniversite Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Bayar, yüksek lisans eğitiminin Denver Üniversitesi’nde tamamladı.

 

Volkan Bayar vasat bir eğitim geçmişine sahip olmasına rağmen ABD’de Denver üniversitesinde yüksek lisans yapmak için MEB’den burs aldı. ABD’den dönünce Tokat’taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak işe başlayan Bayar hakkında, FETÖ’den beş soruşturma açıldı. Bayar, Eskişehir’de de bir soruşturma geçirdi.

 

“Akıl sağlığı yerinde değil” denilen, FETÖ’den 5 kez soruşturma açılan ve vasat bir akademik geçmişe rağmen üniversitede tutulan Bayar’ın, iktidara yakın eğitim sendikası Eğitim-Bir-Sen’in çıkardığı Eğitim ve İnsani Bilimler Dergisi’nde yayımlanmış, eşi Saadet Aylin Bayar ile birlikte kaleme aldığı “Erdemli insan yetiştirme modeli: Hacı Bektaş-ı Veli Felsefesinden Çağcıl Eğitim Sistemleri için Bazı Çıkarımlar” başlığıyla bir de makalesi bulunuyor.

 

Bayar çifti makaleyi tanıtırken, “Bu çalışmada Hacı Bektâş-ı Velî’nin hayatı ve eserlerinden yola çıkarak onun dine, tasavvufa, ahlaka, ibadete, insana ve insan eğitimine yönelik düşüncelerinin incelenmesi ve bu düşüncelerin günümüz eğitimcileri açısından ne gibi doğurguları olduğunun tespit edilmesi amaçlanmıştır. Hacı Bektâş-ı Velî, özellikle ‘Makâlât-ı Gaybiyye ve Kelimât-ı Ayniyye’ ile ‘Makâlât’ isimli eserlerinde dervişliğe birtakım manalar yüklemiş, dervişlerden beklentilerini dile getirmiş ve onlar için birtakım hedefler ortaya koymuştur” ifadelerini kullanıyor.

 

TUTUKLANDI

 

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde 4 kişiyi tabancayla öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Olaya iştirak ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Volkan Bayar’ın bir yıl önce ayrıldığı eşi araştırma görevlisi Saadet Aylin Bayar ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı.

 

Tutuklanan, Volkan Bayar Eskişehir H tipi Cezaevi’ne götürüldü.

 

Bu arada Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından soruşturma ile ilgili gizlilik kararı alındığı belirtildi.

 

İşte o kayıtlar:

 

 

bayar

 

WhatsApp Image 2018-04-05 at 21_21_49

 

 

Kaynak: Odatv