AK-Saray’da yok yok: Jakuziler, buhar odaları, hamam…

AK-Saray’da yok yok: Jakuziler, buhar odaları, hamam…
27 Kasım 2014 12:52

Maliyeti 1,37 milyar TL olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içerisinde hamamdan saunaya, havuzdan jakuziye, spa merkezinden sinema salonuna kadar birçok mekânın yer aldığı ortaya çıktı.

 

 

 

Duvarlar ve tavanları ise varak süslemeli, pirinç kaplama. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın verdiği bilgilere göre saraycığın toplam inşaat alanı 15 bin metrekare civarında.

 

 

Kent İzleme Merkezi’ne gelen bilgiler ışığında çalışmalar yapıldığını ve görsellerle karşılaştırarak, projenin şifrelerini çözmeye çalıştıklarını anlatan Candan, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Cumhurbaşkanı konutun 15-20 odalı olduğunu söylüyor. Bu gerçek değil. Kaçak saray konutunun metrekaresi 250 odaya denk! İçinde havuz, sinema salonu, spalar, buhar odaları, hamamlar, jakuzi gibi özel banyoları bulunmakta. Yine tarafımıza iletilen bilgilere göre duvarları, tavanları varaklı süslemeli ve pirinç kaplama. Varak süsleme Osmanlı saraylarında sıkça kullanılmıştı. Kaçak saraycığın varakları altın olabilir mi? Bilemiyoruz. Odalarda şömineler olduğu söyleniyor.

 

 

15 bin metrekarenin proje maketleri ve görsellerden hesapladığınızda 2 bin metrekaresinin açık teras olduğunu görüyoruz. Tamamen lüks bir israfla karşı karşıyayız. Madem milletin sarayı, o zaman açıklayın projeleri, görelim lüks mü değil mi, 15-20 oda mı 15 bin metrekare lüks yapı mı? Bu kadar da olmaz, el insaf!”

 

 

 

Tezcan Karakuş Candan, konutta bulunan havuzun mekanik aksamının maliyetinin 75 bin Euro civarında olduğunu söyledi: “Konutta bulunan havuz birimi 400 metrekare. Yani 100 metrekarelik bir havuzdan bahsediliyor. Havuzun sadece mekanik aksamının 75 bin Euro olduğunu söyleyebiliriz. Hamam, spa ve buhar odaları ve jakuzilerin birim metrekare maliyeti 3000 Euro.”