Aile hekimleri 3 gün yok

Aile hekimleri 3 gün yok
19 Mayıs 2015 08:11

Aile hekimleri, bakanlığın nöbet dayatmasına karşı 20- 21-22 Mayıs tarihlerinde hizmet üretmeme eylemi yapacak.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerinin sorunlarını konuşmak üzere kendisinden “acil” notuyla randevu isteyen Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) “Çakılı kazık gibi aynı yerde neyi görüşeceğim” diyerek randevu vermezken birlik büyük bir eyleme imza atmaya hazırlanıyor. Aile hekimleri TTB çatısı altında 20-21-22 Mayıs tarihlerinde görev yapmayacak.

 

Nöbet dayatması

 

Katılımı yüzde 80’in üzerinde olmasını beklediklerini söyleyen TTB Genel Sekreteri Özden Şener, “Bu yeni bir uyarı. Eğer bunu görmezlerse uyarılarımız daha uzun ve sert olacak” diye konuştu.

 

Sorunları dikkate alınmayan ve son olarak da nöbete 5 kez gitmemeleri durumunda işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan aile hekimleri yarından itibaren 3 günlük iş bırakma eylemi yapacak.

 

TTB Genel Sekreteri Özden Şener, Müezzinoğlu’nun sözlerini ve eylemi Cumhuriyet’e değerlendirdi. Müezzinoğlu’nun doktorlar 08.00-16.00 çalışmak istiyor ifadelerinin “çarpıtma” olduğunu söyleyen Şener, “Aile hekimlerinin mevcut çalışma şartları çok ağır. Hiçbir doktorun yapmadığı işi yapıyorlar. Bir yandan sağlık hizmeti için para alıyorlar, bir yandan da nitelik gözetmiyorlar. Halkı aldatıyorlar. ‘Hekimler çalışmak istemiyor’ demek gerçekdışıdır” dedi.

 

Devamı gelecek

 

TTB Genel Sekreteri Özden Şener, “3 gün iş bırakma bir uyarıdır. Eğer bunu gönmezlerse uyarılarımız daha uzun ve sert olacak” diye konuştu.

 

Direniş çadırı kuracaklar

 

İstanbul Tabip Odası birinci basamak sağlık çalışanlarının gerçekleştireceği 3 günlük iş bırakma eylemine destek verecek. “Birinci basamak sağlık hizmetlerinde 20-21-22 mayıs günleri hizmet üretmiyoruz” diyecek sağlıkçılar, yarın saat 11.00’de Beşiktaş Demokrasi Meydanı’nda (Beşiktaş Barbaros Bulvarı girişinde sağda) direniş çadırı kuracak. İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada “Sağlık Bakanlığı’nın seçim öncesi, aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanlarının başarıyla sürdürdüğü cumartesi direnişini kırmaya yönelik ceza yönetmeliği adeta ASM çalışanlarının işten atılma fermanı niteliğindedir” denildi.

 

 

Kaynak: İklim Öngel /Cumhuriyet