Ahmet Şahbaz’ı serbest bırakan mahkeme tweet peşinde!

Ahmet Şahbaz’ı serbest bırakan mahkeme tweet peşinde!
6 Ekim 2015 14:41

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz’a yönelik tahliye kararı veren ve dosyanın başka bir ile nakli için Yargıtay’a başvuran Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Twitter’da “kararlarını” eleştiren mesajlar yayınlayanlar için “gereğinin yapılması” için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

 

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan protesto sırasında başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Mahkeme, Şahbaz’a ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ancak Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bu aşamada, Ankara Valiliği’nin gönderdiği yazı üzerine dosyanın başka bir ile gönderilmesi için Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay’da dosyanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

 

 

TAHLİYE KARARI TEPKİ TOPLADI

 

 

Dava dosyası Aksaray’a gönderilmesi kararının ardından davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, taraflara haber vermeden yaptığı duruşmada sanık Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı sosyal medyada tepki yarattı. Bazı sosyal medya hesaplarında Mahkemenin kararı sert bir şekilde eleştirildi.

 

 

GEREĞİNİ YAPIN

 

 

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Mahkemede, tespit ettiği bazı mesajlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda “Mahkememizle ilgili, Twitter adlı internet sitesi üzerinde farklı kişiler tarafından yayımlandığı resen tespit olunan bazı mesajlara ilişkin 4 adet ekran görüntüsü yazımız ekinde gönderilmiştir. Ekte gönderilen ekran görüntüleri değerlendirilerek ilgililer hakkında yasal gereğinin takdir ve ifası rica olunur” denildi.