Ahmet Şahbaz’dan Sarısülük ailesine beraate itiraz

Ahmet Şahbaz’dan Sarısülük ailesine beraate itiraz
26 Mayıs 2015 11:29

Ahmet Şahbaz, Ethem Sarısülük’ün ailesine ceza istedi.

 

Ethem Sarısülük’ü vurarak öldürmekten 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Ahmet Şahbaz, Sarısülük’ün annesi ile üç kardeşi hakkında açılan davada verilen beraat kararına itiraz etti.

 

Şahbaz: Mahkum edilsinler

 

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin beraat kararına karşı Yargıtay’a itirazda bulunan Ahmet Şahbaz, dilekçesinde şunları kaydetti: “Yerel mahkemece verilen karar yanlıştır. Sanıkların cezalandırılması için her türlü maddi ve somut delil şüpheye zerre kadar yer bırakmayacak kadar açık olduğu halde verilen beraat kararının hukukla ilgisi yoktur. Zira kamera görüntüsü, rapor, tanık beyanı ve sanıkların ikrarı vardır. Mahkumiyet kararı verilmesi gerekirken, verilen beraat kararı açıkça hukuka aykırıdır ve kararın bozulması gerekmektedir.”

 

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı ve kardeşleri Cem, Mustafa ve İkrar Sarısülük hakkında Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı ilk duruşmada çıkan olaylar nedeniyle dava açılmıştı. Duruşmaya peruk, takma bıyıkla gelen Şahbaz, kendisine hakaret edildiği ve darp edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuş, savcılık da Sarısülük ailesine dava açmıştı. Ancak Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Mayıs’ta Sarısülük ailesi hakkında beraat kararı vermişti.

 

Kaynak: Alican Uludağ / Cumhuriyet