Ağrı’da devlete meydan okudular! PKK şov yaptı!

Ağrı’da devlete meydan okudular! PKK şov yaptı!
16 Ağustos 2013 09:55

Ağrı’da, BDP tarafından PKK’nın silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü nedeniyle ‘Çözüm süreci ve barış kardeşlik’ konseri düzenlendi.

 

Yüzleri maskeli, Abdullah Öcalan posteri ve sözde PKK bayrağı taşıyan 25 kişilik grup terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili sloganlar attı. Gecede konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Suriye’deki özgürlük yürüyüşü ile Türkiye’deki çözüm süreci paralel yürüyecek dedi.
BDP İl Başkanlığı tarafından 100’üncü yıl Mahallesinin Arap Durağı semtinde dün saat 20.30’da başlayan ‘Çözüm süreci ve barış kardeşlik’ konserinde yerel sanatçılar sahneye çıktı. Yaklaşık 200 kişinin izlediği konserde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ile sözde PKK bayrakları taşındı. Müzikler eşliğinde halaylar çekilen gecede BDP il Başkanı Halef Keklik 15 Ağustos’un önemini anlattı.
Konser öncesi bir konuşma yapan BDP Milletvekili Halil Aksoy, “Suriye’deki özgürlük yürüyüşü ile Türkiye’deki çözüm süreci paralel yürüyecek. Bu asır Kürtlerin özgürlük yüzyılı olacak ve bunun mimarı ise Abdullah Öcalan’dır. Bu nedenle Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin özgürlüğü için başlatmış olduğu çözüm sürecinin arkasında duracağız. Bu süreç bizim sırtımızdan yükselecek, biz eğer bu şekilde ayakta olursak yürüyecek. Eli kana bulanmamış bütün arkadaşlarımızı ve insanlarımızı kucaklayacağız” diye konuştu.

 
Konuşmanın ardından sadece gözleri gözüken, tek tip tişört giymiş 25 kadar genç, sözde PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri ile gösteri yaptı. Sloganların atılmasından sonra başlayan konsere katılanlar, halay çekti ve gece olaysız bitti.