Ağaca verilen değer, yalnızca maddi karşılığıyla dikkat çekiyor!

Ağaca verilen değer, yalnızca maddi karşılığıyla dikkat çekiyor!
26 Mayıs 2019 11:55

Başkent Ankara’da ağaçlara bu kadar değer verildiğini bilmiyorduk. ODTÜ ormanında kavgalar çıkmıştı, Yenimahalle’de teleferik yapımı sırasında çam ağaçları sökülüp yerine direk dikilmişti. O kadar tepki gösterilmişti ama ağaçlar bir türlü yetkililerin umurunda olmamıştı.

 

 

Sertaç Eş/ Cumhuriyet

 

Önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın basın kuruluşlarına verdiği iftar için Mogan Gölü kenarındaki tesise çok sayıda gazeteci çağrıldı. Gazetecilerin birçoğu böyle bir tesis olduğunu ilk kez öğreniyordu. Tesis göl kenarında ama suyu Mustafa Tuna döneminde boşaltılmış olsa da havuzu bile var. Ankaralıların bu tesisten haberi var mı bilmiyoruz ancak, gazetecilerin çok azı daha önce buraya gelmiş, bunu öğrendik…

 

 

Topluma kapanan yerler

 

 

Ankaralıların yaşadığı bir başka şaşkınlığa daha dikkat çekmek gerek. Mansur Yavaş’ın göreve başlamasının ardından kendisine kutlama ziyaretinde bulunmak isteyenlerin sayısı 40 bini geçmiş. Mansur Bey zorlanıyor. Ziyaret edebilenlerin bir kısmı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını şaşkın bakışlarla uzun uzun süzüyor. Çünkü bu tür yerler toplumun bir kesimine 25 yıl adeta kapanmış.

 

 

Tüm bunları öğrendiğimiz gün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Aramızdaki farklılıkları husumete dönüştürmemeliyiz. Rekabet daha iyiye ulaşmak için yapılırsa iyidir. Ama iş karşı tarafı yok etmeye dönerse felaket olur” sözleri, gazetelerin birinci sayfalarında yer alıyordu.

 

 

Türkiye geçtiğimiz yıllarda neler yaşadı?

 

 

Bu soruya vereceğiniz yanıt, nereden baktığınıza göre çok anlamlı bir şekilde değişebilir.

 
Gelelim ağaç konusuna. Geçmiş yerel iktidarların ağaca verdiği değer, yalnızca maddi karşılığıyla dikkat çekiyor. Yine iftar yemeğinde öğrendiğimize göre Ankara’ya 2017 yılında alınan ağaçların tanesinin fiyatı KDV’siyle birlikte 30 bin, günümüz rakamlarıyla 40 bin TL’ye mal olmuş. Bitmedi. Tane fiyatı 180 kuruş olan çalı 13 TL’ye alınmış. Başkan Yavaş, Kazan’da bulunan bu ağaçları Ankara’nın değişik yerlerine dikeceklerini ve çevresine “Aman dikkat çok değerli ağaç” tabelası asacakları esprisini yapıyor. Bizce de “Rekabet daha iyiye ulaşmak için yapılmalı”. Belediye yönetimleri bu kadar uzun aralıklar olmadan farklı partilere geçmeli. Darısı, İstanbul’a…

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1410791/Ankarali__caliya__dolanmis.html