Afrin’e ÖSO ve silahlı kamyonet sevkiyatı

Afrin’e ÖSO ve silahlı kamyonet sevkiyatı
10 Mart 2018 16:50

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 195 oldu. ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’nci gününde sınır hattına askeri sevkiyat devam ediyor. Kilis’ten üzerinde doçka uçaksavarların monteli olduğu Özgür Suriye Ordusuna ait kamyonetleri taşıyan TIR’lar, sınır hattına yönlendirildi. ÖSO mensuplarının da içerisinde olduğu görülen obübüsler ve kamyonetlerin yüklü olduğu TIR’lar, güvenlik önlemleri eşleğinde Hatay’ın Hassa ilçesine doğru ilerledi.

 

 

 

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 50’nci güne girildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı’nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 46’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 195 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

2 KÖY DAHA KONTROL ALTINDA

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50’nci gününde, Afrin’in Cinderes güzergahındaki Zalka ve Şeyh Abdurrahman köylerinin kontrolünü de ele geçirdi.

 

3 KÖYDE DAHA KONTROL SAĞLANDI

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50’nci gününde, Afrin’ne bağlı Kafar Rum, Kurt Kulak ve Kıfar Zeit köylerini de teröristlerden temizledi. Gün içerisinde kontrol altına alınan Korta, Kaşa, Babak Uşağı, Zalka ve Şeyh Abdurrahman ile birlikte terör örgütlerinden arındırılarak özgürleştirilen köy sayısı 8 oldu.

 

AFRİN’E ÖSO VE SİLAHLI KAMYONET SEVKİYATI

 

‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’nci gününde sınır hattına askeri sevkiyat devam ediyor. Kilis’ten üzerinde doçka uçaksavarların monteli olduğu Özgür Suriye Ordusuna ait kamyonetleri taşıyan TIR’lar, sınır hattına yönlendirildi. ÖSO mensuplarının da içerisinde olduğu görülen obübüsler ve kamyonetlerin yüklü olduğu TIR’lar, güvenlik önlemleri eşleğinde Hatay’ın Hassa ilçesine doğru ilerledi.

 

 

Mücahit YOLCU – Cansel KİRAZ – Burak EMEK – Akın ÇELİKTAŞ – Hasan KIRMIZITAŞ/DHA