AFAD’dan, Halep’ten kaçanlarla ilgili açıklama

AFAD’dan, Halep’ten kaçanlarla ilgili açıklama
5 Şubat 2016 12:36

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Halep’e düzenlenen hava saldırılarından kaçan Suriyeliler için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi hazır hale getirildiğini açıkladı.

 

 

 

Tüm senaryolara karşı dinamik planlamalar yapan AFAD sistemin uygulamaya hazır tutulması için koordinasyonundaki kurumlara ‘mesaj emri’ gönderdi. Olası ihtiyaç için AFAD Barınma Merkezlerinde yeterli boş kapasite ayrıldı.
Halep’e ve kuzey bölgelerine düzenlenen hava saldırılarından kaçan Suriyelilerin olası kabulü ve ihtiyaçları için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi uygulamaya hazır durumda bulunuyor. AFAD, Türkiye ve çevresinde değişen mevcut durumlara göre dinamik ve esnek planlamalar yapıyor. Olası tüm senaryolar sürekli olarak değerlendirilerek gereken hazırlıklar tamamlanıyor.

 

AFAD NÜFUS HAREKETİ YÖNETİM SİSTEMİ

 

Daha önce Kobani’den 3 günde gelen 200 bin kişinin sorunsuz şekilde Türkiye’ye kabul edilmesini sağalayan sistem, uygulamaya hazır. Uluslararası prosedürlere göre silahtan arındırma, acil su ve gıda yardımı, detaylı arama, sağlık taraması, biyometrik kayıt ve barınma alanlarına transferi içeren süreç için hazırlıklar tamamlandı.

 

Kaynak: DHA