Adrese teslim ATM ihalesi iddiası!

Adrese teslim ATM ihalesi iddiası!
4 Ocak 2018 08:45

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin 15 değişik noktasına konulacak 52 ATM yeri kiralanması için açtığı ihale tartışmalara neden oldu.

 

 

Kamil Elibol / Sözcü

 

 

ATM Yönetim Merkezi AŞ açık teklif usulü ile yapılacak ihaleyi İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne verilen dilekçede, ihale şartnamesindeki, “Katılan firmaların ilan tarihinden önce bünyelerinde en az bir peyzaj mimarı bulunduğuna dair belge verme” zorunluluğunun ‘adrese teslim ihale izlenimi’ verdiği iddia edildi.

45 ilde ATM yeri ihalesi gerçekleştirdiklerini belirten Bursalı firma, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği ATM yeri kiralama ihalesinin ihale mevzuatına aykırı olduğunu savunarak, iptal edilmesini istedi. ATM firması, Türkiye çapında bankaların şube dışı ATM hizmetinde çözüm ortağı olarak bankalara ATM yeri kiralama hizmetleri sunduklarını belirterek dilekçede şöyle dedi:

 

 

REKABET SAĞLANAMAYACAK

 

 

“Şikayete konu bu ihalede katılımcılardan işin doğrudan yerine getirilmesi ile bağlantısı olmayan bu şekilde spesifik belgelerin istenmiş olması ihalenin belirli bir şirket için hazırlanmış ‘adrese teslim bir ihale olduğu’ izlenimini vermektedir. Mersin Belediyesi’nin katılımcılardan talep ettiği bu belgeler ile ihalede rekabet sağlanmayacağı, ihaleye yeterli katılım ve başvuru olmayacağı açıktır. Bu ise kamu zararını doğuracak olup ilgililerin sorumluluğunu gerektirmektedir. Kamunun zarara uğratılmaması için belirli bir firma için hazırlanmış olduğu izlenimi veren ihale hazırlık ve ilan işlemlerinin incelenmesini talep ediyoruz.”

 

 

10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

 

 

Mersin’de 52 ATM 10 yıllığına kiraya verilecek. Belediye ATM başına yıllık 6 bin 500 TL+KDV ücret alacak. İçişleri Bakanlığı’nın ihaleyle ilgili inceleme başlatıp başlatmayacağı merak konusu oldu. İhaleyi kazanacak firmanın bankalar üzerinden yıllık 100-120 bin TL arasında kâr elde edeceği bildirildi.