Adnan Keskin; korumam yok

Adnan Keskin; korumam yok
31 Ekim 2012 15:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “korumasının Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın burnunun kırılması olayına karıştığı” iddialarına yanıt verdi.

Basına yazılı bir açıklama yapan Keskin, “29 Ekim’de Ankara Ulus Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalarda yaşanan şiddet olaylarının mağduru olan bizler, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısının yaralanması olayının faili gibi gösterilmek isteniyoruz” dedi.
 
‘KORUMAM YOK’
 
Olaylardan sonra hükümet kanadından bilgi kirliliği yaratmaya çalıştığını savunan Adnan Keskin, “Sayın İçişleri Bakanı’nın iddiası milletvekilleri olarak bizim korunduğumuz yönündedir. Olaylarda polis bizi korumamıştır tam tersine bize karşı orantısız güç kullanarak, saldırmıştır. Genel Başkan Yardımcılarımızın, Parti Meclisi Üyelerimizin, Milletvekillerimizin olduğu alan direk isabet alınarak biber gazı sıkılmıştır. Korunacak kişinin gözüne biber gazı sıkılması, yaka paça savrulması, coplanması gibi bir koruma yönetimin olmadığı herkesin malumudur. Kaldı ki benim ve diğer CHP yönetici arkadaşlarımın CHP örgütünün ve yurtsever vatandaşlarımızın olduğu yerde korumaya ihtiyacı yoktur. Her zaman yurttaşlarımızın içinde, sokakta, alanda olan bir siyasetçi olarak korumamın olmadığı bilinmektedir” diye konuştu.
 
Keskin Emniyet Müdür Yardımcısı’nın yaralanmasını şöyle anlattı: “Kamuoyuna yansıyan olay da şöyle gerçekleşmiştir: Polisin bizleri hedef alarak biber gazı sıkması üzerine gözümüzü yıkamak, gazın etkisinden kurtulmak için meclis binasının bahçesine girdim. Bu sırada polis alandaki yurttaşlarımıza biber gazı sıkmaya başlayınca ben de müdahale ettim. Bu tepkim üzerine polis bana karşı fiziki müdahalede bulundu. Polisin bana karşı fiziki güç kullandığını gören yurttaşlarımızda durumu ıslıklarla, sloganlarla protesto etti ve akabinde bizim bulunduğumuz yere doğru pet şişeler, çeşitli cisimler atıldı. Bu arada emniyet müdür yardımcısı da yaralanmış. Bizim kendisine karşı bir fiziki güç kullanmamız söz konusu değildir.”