Adnan Keskin: Çankaya’da tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılacak

Adnan Keskin: Çankaya’da tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılacak
27 Eylül 2013 11:51

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Başkent’te yerel seçim sürecine ilişkin ilk kez Angara gazetesine konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara’da aday adayı belirleme süreci ile ilgili açıklamada bulunan Keskin, “CHP Ankara’da henüz hiçbir adayın kesin olmadığını belirterek eğilim yoklaması yapılacağını söyledi. Keskin kendini aday olarak tanıtanlar kendini kandırır” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin CHP Ankara’da aday adaylık yarışı ile ilgili Beril Çuhadaroğlu’nun sorularını yanıtladı.Ankara’da aday adayı yarışının yoğun olduğunu ve Cumhuriyet Halk partisinin seçim sürecine ilişkin açıklamalar da bulundu. CHP’de aday belirleme sürecine ilişkin açıklama da bulunan Keskin; “Kasım ayında adayların isimlerinin açıklanmaya başlayacağını” kaydetti.

 

Keskin, eğilim yoklaması yapılacağının altını çizen Keskin; ” 2014 yerel seçimleri sadece bir yerel seçim süreci değil, Türkiye’nin için de bulunduğu sosyal siyasi sıkıntılar bu seçime başka bir nitelik kazandırıyor. Türkiye geneli tüm il başkanlarımız ile toplandık ve yerel seçim sürecini değerlendirdik. genel merkezimizde oluşturduğumuz Yerel Yönetim komisyonumuzda il başkanlarımızın görüşlerini değerlendirerek adaylarımızı gündeme alacağız. Komisyon çalışmalarımızın bitmesinin ardından Merkez Yürütme kurulumuzun kararının ardından adaylarımızı hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. Eğilim yoklaması yapacağız” dedi.

 

EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK

 

Ankara da tüm üyelere mahsus eğilim yoklaması yapılacağını kaydeden Adnan Keskin ; ” Önümüzde ki günlerde merkez yürütme kurumundan karar çıktıktan sonra hızlı bir şekilde aday belirleme çalışmalarına gideceğini” söyledi. “Aralık ayı içerisinde meclis üyelerimizin tespiti ile ilgili çalışmalarımızı yürüteceğiz . Onları da tamamladıktan sonra CHP’de belediye mensup adayları kamuoyuna çıkartacaklarını” ifade eden Keskin, ” Aday adaylarının kendini kesin aday gibi lanse etmesinin adayların ancak kendini kandırdığını ifade ederek ” bugüne kadar hiç kimseye ne adaylık konusunda söz verdim ne her hangi bir talipte bulundum” diye konuştu.

 

Şu anki uyguladığımız aday belirleme yönteminin kişilerin söz vermesi ile ilgili hiç bir alakası olmadığını söyleyen Keskin şunları kaydetti ; ” Bir ilçede veya bir ilde eğilim yoklaması yapılacaksa ,eğilim yoklamasından çıkan sonuca uyulacaksa,kim kime söz verebiliyor. Kim kime sen git ben senin arkanda seni destekleyeceğim diyebiliyor .Yani merkez yoklamasın da adaylar merkezden atanırsa böyle bir talipte bulunmak söz konusu olabilir. Ama şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partisinin Merkez yürütmesinde görev alan hiç bir arkadaşım,merkez yürütmesi adaylarının merkezden belirlemesinin bir anlayışı bir yaklaşımı yok. Bizimde böyle bir anlaşmada bulunmamız zaten geçerli değil. Kim böyle söylüyorsa doğru söylemiyor .Gerçek dışı laflarla toplumu kandırmaya çalışıyor. Biz kamuoyu yoklaması yaparsak kamuoyundan çıkan sonuçlara, eğilim yoklaması yaparsak eğilim yoklamasından çıkan sonuçlara uyacağız.Bunu da önceden ilan ettik”