Adliye önünde ‘Savunma Mitingi’!

Adliye önünde ‘Savunma Mitingi’!
30 Haziran 2020 12:35

AKP, çoklu baro sistemini hayata geçirmek için hazırladığı düzenlemeyi bugün TBMM’ye sundu. İstanbul Barosu’nun çağrısıyla avukatlar düzenlemeyi protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı. Polis adliye önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydana giriş ve çıkışlar kapatıldı.

 

Fotoğraf: Twitter

 

AKP’nin hazırladığı ve bazı illerde birden fazla baronun kurulmasına olanak verecek olan çoklu baro düzenlemesi Meclis’e sunuldu. Teklife karşı seslerini duyurmak üzere Ankara’ya yürüyen barolar, bu kez de adliyelerde önlerinde “Savunma Mitingi” düzenliyor.

İstanbul Barosu’nun çağrısıyla üye avukatlar düzenlemeyi protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

 

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI

 

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, “Sevgili meslektaşlarım, ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız bunu anlatabilmemiz gerekiyor” dedi.

“Sizi çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum” diyen Durakoğlu, tüm avukatları 30 Haziran Salı günü (Bugün) saat 12.30’da Çağlayan Adliye meydanında yapılacak mitinge davet etti. Durakoğlu sonraki paylaşımında ise, “Gelmeye mecbursunuz” dedi. Ancak Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingin yapılması beklenen meydana giriş ve çıkışlar kapatıldı.

 

“PANKART VE DÖVİZ TAŞINMAMALI”

 

Mitinge saatler kala İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bir tweet daha atarak, “Bugünkü yapılacak toplantının talebi, ‘Hukuk Devletidir’ Katılanların politik kimlik öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle pankart, döviz gibi materyaller taşınmamalıdır” dedi.