Adıyaman’da Alevi yurttaşların evleri işaretlendi

Adıyaman’da Alevi yurttaşların evleri işaretlendi
24 Mayıs 2015 15:52

Adıyaman’ın Esentepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının B bloğunda 22 Mayıs’ta Alevi yurttaşların oturduğu dairelerin kapısına kırmızı boyayla çarpı işaretleri konulduğu iddia edildi. Sabah evlerinden çıktıkları sırada işaretleri gören yurttaşlar büyük tedirginlik yaşarken, polis incelemede bulundu.

 

 

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre, eşini kaybettikten sonra iki çocuğuyla birlikte yaşadığı dairenin kapısının işaretlendiğini gören Güllü Bozkurt, “Üç evin kapısı işaretlenmiş, üçü de Alevi, korkuyoruz” dedi. Üç gündür yakınlarının yanında kaldığını belirten Bozkurt, korkudan eve gidemediğini anlattı.

 

 

Bozkurt, “Bunu kimin yaptığını bulmalarını istiyoruz. Yetkililer olaya önem versin, bu sefer de ‘çoluk çocuk işi’ demesinler. Çocuklar koskoca sitede kimin Alevi olup olmadığını nereden bilecekler?” diye konuştu.

 

 

‘DAHA ÖNCE DE YAŞANDI’

 
Bozkurt’un akrabası olan CHP Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Nedim ise Adıyaman’da daha önce üç kez Alevilerin evlerinin işaretlendiğine dikkat çekti. Nedim, “Bir blokta üç Alevi vatandaş oturuyor, sadece üç Alevi vatandaşın kapılarına çarpı atılarak işaretlenmiş. Bizzat gittim kendim inceledim, emniyete haber verdim, polisler gelip inceledi. Daha önce de üç sefer işaretleme olayı yaşandı, ‘çocuklar yapmıştır ’diye geçiştirdiler. Bir türlü failler bulunamadı. Çocuklar bir bloktaki Alevilerin kim olduğunu nereden bilecek? Bunun tekrarlanmaması için faillerin mutlaka bulunması gerekiyor” dedi.

 

 

ŞAHİN, ‘COUNTER STRIKE’DAN ETKİLENMİŞLER’ DEMİŞTİ

 
Başta Adıyaman olmak üzere birçok kentte daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Dönemin içişleri bakanı İdris Naim Şahin, “Çocuklar yapmış olabilir” demişti. Sözlerinin tepki çekmesine karşılık Şahin kendisini savunmuş ve “10 Kasım 2012 tarihinde Adıyaman’da 7’si Alevi toplam 10 ev yine işaretlendi. Yapılan çalışmalarda evlere işaret koyanların 8’inci sınıfta okuyan 3 çocuk olduğunu tespit ettik. Çocuklarda ifadelerinde bilgisayar ortamında sanal alemde çokça seyrettikleri Counter Strike filminden etkilenerek gidip bu işaretleri yaptıklarını söylediler” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Daha önce de İstanbul Sarıgazi’de Alevilerin yaşadığı dokuz apartmana “Alevilere, Kürtlere ölüm. Tekbir IŞİD” yazılmıştı.