Adı yolsuzluklarla anılan Uşak Belediyesi’ne haciz geldi!

Adı yolsuzluklarla anılan Uşak Belediyesi’ne haciz geldi!
2 Aralık 2019 10:19

Uşak’ta seçimi kazanan AKP’li Belediye Başkanı, belediyeyi AKP’li Belediye Başkanından borçla devir aldı. Adı yolsuzluklarla anılan Uşak Belediyesi’nde şimdi de belediyeye ait iş makineleri ve başkana ait makam arabasına haciz kondu

 

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Uşak’ta önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın seçim sonrası koltuğunu devretmesinin ardından Uşak Belediyesi’yle ilgili yapılan yolsuzlukların sonu gelmiyor. Eski başkan Cahan döneminde, belediyenin 2018 yılında bir kebapçıya 540 bin lira, bir çikolatacıdan 3 bin kilo çikolata alarak 120 bin lira ve aynı zaman diliminde bir çiçekçiye de 720 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. Uşak Belediyesi’nde bu kez de eski başkan Cahan döneminde naylon fatura kesildiği öne sürüldü.

 

 

MAKAM ARACINA HACİZ

 

 

Uşak Belediyesi’nde belediyeye ait iş makineleri ile başkanın makam arabasına da haciz konduğu kaydedildi. Özel bir bankanın, Uşak Belediyesi’ne ait 234 adet kamyon, araba, kepçe, greyder, iş makinesini haciz koydururken, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ait olan 64 BB 001 plakalı makam aracının da haciz konularak yediemin deposuna teslim edildiği öğrenildi.

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesi’nde durumun bundan çok daha vahim olduğunu belirtti. Makam arabasının üzerinde onlarca icra kararı olduğunu vurgulayan Savaş, “Belediyeye ait olan bir sürü araçta haciz var. Bir kısmı haciz edilmesin diye sakladılar hatta. Sadece özel bir banka bu araçları haciz etme cesaretinde bulundu. Uşak Belediyesi araba haciz edildikten sonra yediemin deposundan aracın sadece anahtarını almış. Aracın bağlanmadığını göstermek içinde şehirde iki gün tur atmışlar ama bunun hiçbir karşılığı yok. Makam arabasının üzerinden bunun dışında 3 tane haciz ayrıca maliyeden bir icrası ve arabanın yakalama kararı var. Yani trafik burada arabayı görse arabayı tutup bağlar” diye konuştu.

Uşak Belediyesi’nin yaptığı yolsuzluğun faturasını halka ödetmeye çalıştığını söyleyen Savaş, ” AKP su zammını talep ederken gerekçe olarak bölgedeki en ucuz su faturaları Uşak’ta diye söyledi. Bizde tüm bu bölgedeki Isparta, Denizli, Afyon, Kütahya, Burdur ve Balıkesir’den su faturalarını istedik bunların hepsinin içinde tam tersi en pahalı suyu Uşak kullanıyor. Kendi yaptıkları hırsızlığın, yolsuzluğun faturasını Uşak halkına ödetmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

“100 – 150 MİLYON LİRA YOLSUZLUK DEMEK”

 

 

Uşak Belediyesi’nin bütün bu yolsuzlukları yaparken naylon fatura kullandığını vurgulayan Savaş, “Belediye tarafından Pınarbaşı’nda bulunan taşocağından 2018 yılında 1 milyon 600 bin ton, 5 yılda toplam 5 milyon ton faturalı mıcır alınmış. Çekilen mıcır 200 bin adet tır yapıyor. Yani bu 200 bin adet kantar fişi demek. Belki de arabanın icadından beri o ilçeden Uşak merkeze toplamda 200 bin araç gelmemiştir. Belediyenin yol ölçüleri 15 santimetre kalınlığında 8 metre genişliğinde yol yapmak. Biz mühendislere hesaplattık alınan mıcırla bu ölçülerle yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol yapılır. Yani Uşak’tan Kars’a, Ermenistan’a, Azerbaycan’a hatta Hazar Denizi’ne kadar yol gidiyor ve orada sona eriyor. Bu 100–150 milyon lira civarında bir yolsuzluk. UTAŞ A.Ş, Uşak Belediyesi’ne ait bir şirket. UTAŞ A.Ş. belediyeye taş ocağı kiralamış ve belediyeye mıcır satıyor. Aslında arada mıcır falanda yok. Bir tır araba çıkartıp geri kalan kantar fişlerini aynı araç üzerinden çıkarıyorlar. Yani bir tır çıkartıp 150 tır kadar fiş kesmişler. Ayrıca şöyle bir durumda var ÇED raporlarına göre yasal olarak tesisin bir yıl içinde üretebileceği maksimum mıcır 245 bin ton. Daha fazlasını yasal olarak da veremez, kapasite olarak da veremez” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi’nin daha öncede 2 bin 500 adet pişik kremine 19 bin 175 lira, muhtarlara alınan takım elbiseye 23 bin 390 lira, 1 ton tarhanaya 12 bin 960 lira, 300 adet erkek kol saatine 24 bin 780 lira, 850 cüzdana ise 45 bin 680 lira ödediği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Savaş, yaşanan tüm bu yolsuzluklarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.