Adı resmen ‘saray’

Adı resmen ‘saray’
30 Ekim 2014 10:18

Atatürk Orman Çiftliği üzerinde yüz milyonlarca lira harcanarak inşa edilen devasa yerleşke için ilk kez resmi olarak ‘saray’ ifadesi kullanıldı.

 

 

Atatürk Orman Çiftliği üzerinde yüz milyonlarca lira harcanarak inşa edilen devasa yerleşke için ilk kez resmi olarak ‘saray’ ifadesi kullanıldı. Kamuoyunda Ak Saray diye bilinen binanın adı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köşk’ün resmi internet sitesinden yayımlanan günlük programında “Cumhurbaşkanlığı Sarayı” olarak ifade edildi.

 

 

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok’un haberine göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenecek resepsiyonun Karaman’daki maden kazası gerekçesiyle iptal edilmesiyle birlikte, son 4 yılda terör, afet ya da kaza gerekçeleriyle iptal edilen resepsiyon sayısı 5’e yükseldi. Daha önce 30 Ağustos resepsiyonu bir kez terör, bir kez de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığı; 29 Ekim resepsiyonu Van depremi; yasama yılı açılış resepsiyonu da yine terör nedeniyle iptal edilmişti.

 

 

Adı ‘saray’ oldu

 

 

AOÇ üzerinde yüz milyonlarca TL’ye Başbakanlık için inşa edilen ancak, Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından Cumhurbaşkanlığı’na bırakılan devasa yerleşkenin ismi de netleşti. Erdoğan’ın günlük programlarının da yayımlandığı Köşk’ün resmi internet sitesinde, yerleşkenin adı “Cumhurbaşkanlığı Sarayı” olarak ifade edildi. Yerleşkenin ismi bugüne kadar gayri resmi bir şekilde “Ak Saray” olarak telaffuz ediliyordu.