Adet Gecikmesinde Yaşanılan Problemler Nelerdir?

Adet Gecikmesinde Yaşanılan Problemler Nelerdir?
22 Şubat 2018 11:24

Adet söktürücü kullanılan bitki ve ilaçlar, regl dönemindeki dengesizlikleri ortadan kaldırmak ve adet döngüsünü düzene oturtmak için tercih edilmektedir. Adet dönemlerinde kullanılan ilaçlar ve çeşitli bitkisel çaylar, vücudun daha sakin kalmasını sağlarken aynı zamanda regl dönemindeki ağrıları da hafifletir.

 

 

Adet gecikmeleri yaşayan kadınlar için çeşitli adet söktürücü ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar kanın sıvılaşmasını sağlayarak adet olmayı sağlamaktadır. Adet olma zamanı gelmiş fakat gecikme yaşayan kişilerin vücutlarında şişkinlik ve gerginlik oldukça fazla rastlanmaktadır. Bu şişkinliklerin temel nedeni ise adet olamamadan kaynaklanan ödem oluşmasıdır. Bunun yanı sıra ciltte sivilcelenme ve yağlanma da en büyük problemlerden biridir.

Adet Söktürücü Bitkiler ve Faydaları Nelerdir?

Adet söktürücü bitkiler arasında zerdeçal başta gelmektedir. Hem vücuda hem de sağlığa pek çok faydası bulunan zerdeçal aynı zamanda adet söktürücü bitki olarak da bilinmektedir. Çeşitli salatalara karıştırılarak tüketilirken aynı zamanda toz hali çay yapılarak da içilebilir.

Turunçgillerden olan havuç ise, adet düzenleyici bitkiler arasında yerini almaktadır. Havuç tüketimi sayesinde adet günleri düzene girer ve vücuttaki şişlik ve ödem atılır. Bunun ile birlikte kereviz de tam anlamıyla adet söktürücü bitkiler arasında yer almaktadır.

Kekik ise, hemen hemen her evde bulunan bitkiler arasındadır. Kekiği demlikte yaklaşık 10 ila 15 dakika arası kaynattıktan sonra rahatlıkla içebilirsiniz. Bu çay adet dönemi yaklaşırken mutlaka içilmesi gerekmektedir.

Adet Söktürücü Bitkisel Çaylar Nelerdir?

Adet söktürücü pek çok bitkinin yanı sıra bu bitkilerden yapılan çaylarda oldukça faydalıdır. Bu çaylardan biri olan papatya ve biberiye çayı tam anlamıyla adet söktürücü çaylar arasındadır.

Yaklaşık 1 bardak kadar kaynamış olan suyun içerisine 15 gram biberiye ve 15 gram papatya ekleyin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından süzerek için. Alıç bitkisi diğer adet söktürücülerin yanı sıra ağrılara karşı oldukça iyi gelmektedir.

Bu çay adet başlanıldığı sıra yapılıp içilmelidir. Bir bardak kadar kaynatılan suyun içerisine göz kararınca alıç bitkisinin atın ve demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra için. Vücudunuzdaki şişliklerin hızlı bir şekilde azaldığını ve ödemin atıldığını göreceksiniz. Aynı zamanda adet günlerini de düzene sokmaktadır.

Kaynak: http://www.pegarose.com