Adele’den hayranlarını üzen karar

Adele’den hayranlarını üzen karar
20 Kasım 2015 23:20

Dünyaca ünlü yıldız Adele’in heyecanla beklenen son albümü 25, Spotify, Deezer ve Apple Music gibi online müzik platformlarından dinlenemeyecek.

 

Ünlü yıldız Adele’in merakla beklenen son albümü 25, müzik severlerle buluştu ancak genç yıldızın kararı hayranlarını üzdü. Apple Music’in yaptığı açıklamaya göre, 4 yıl aradan sonra yeni bir albüm çıkaran Adele’in son albümü, Spotify, Apple Music ve Deezer gibi online müzik platformlarından dinlenemeyecek. Albümü dinlemek isteyenler Apple’ın online mağazası iTunes üzerinden 13 liraya satın alabilecek. Albümden yayınlanan ilk single olan “Hello”yu ise kullanıcılar online olarak dinlemeye devam edebilecek.

 

“UMARIZ 24 MİLYON HAYRANINA BU FIRSATI VERİR”

 

Adele’nin kararına ilişkin, 60 milyondan fazla kullanıcıya sahip online müzik dinleme servislerinin en büyüğü olan Spotify ise, “Biz Adele’i seviyor ve onun kararına saygı duyuyoruz. Spotify’da Adele’in 24 milyon hayranı var. Umarım daha önce “19” ve “21” albümlerinde yaptığı gibi, hayranlarına “25”i de dinleme fırsatı verir.” şeklinde açıklama yaptı.

 

AMAÇ ALBÜM VE CD SATIŞINI ARTIRMAK

 

Deezer yöneticisi Tyler Goldman da “25”in Deezer üzerinden dinlenemeyeceğini doğruladı. Goldman, Adele’in online müzik dinleme servisleri üzerinden para kazandığını ancak bu kararıyla CD ve online albüm satışlarını daha da yükseltmek için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti. Adele’in menajeri ve plak şirketi ise bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

 

“25” albümü Adele’in 2011’de piyasaya çıkan ve 30 milyondan fazla satan “21” adlı albümünden sonraki ilk albümü olma özelliği taşıyor.

 

Billboard Dergisi’ne göre “25”in satışa çıktığı ilk hafta yalnızca Kuzey Amerika’da 1 milyon kopyadan fazla satması bekleniyor.