AD’den ebola ile mücadele için 500 milyon euro

AD’den ebola ile mücadele için 500 milyon euro
21 Ekim 2014 07:24

Lüksemburg’ta bir araya gelen Avrupa dışişleri bakanları öldürücü Ebola virüsü ile mücadele birimini yönetecek bir koordinatör belirlenmesi konusunda karar aldı. Dünya Sağlık Örgütü, Nijerya’da salgının sona erdiğini açıkladı.

 

Lüksemburg’taki toplantıyı Alman kanalları için değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ebola ile mücadele kapsamında yapılacak işlerin paylaşılmasını sağlayacak ve üye ülkelerin kapasitesini diğerlerinin hizmetine koyacak koordinatöre gereksinim duyulduğunu açıkladı. Alman bakan, bu doğrultuda koordinatörün tüm çalışmaları tek elde toplayabileceğini söyledi.

 

Dışişleri Bakanları kayıtlara göre 4 bin 500’den fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola’ya karşı Avrupa Birliği, Batı Afrika’ya 500 milyon Euro yardım yapma sözü verdi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bu paranın tedavi merkezleri, eğitim, kontrol için öncelikle kullanılması gerektiğini söyledi. Bu toplantı ardından Avrupa Birliği liderler zirvesinde İngiltere bu miktarın 1 milyon Euro’ya çıkarılması için baskı yapmasının beklendiği belirtildi.