‘Adaylığa hazırım’ diyen Gürsel Tekin’den çağrı: İstanbul adayı derhal belirlensin

‘Adaylığa hazırım’ diyen Gürsel Tekin’den çağrı: İstanbul adayı derhal belirlensin
30 Temmuz 2018 09:13

Gelecek yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, daha çok büyükşehir adaylarının kimler olacağı merak ediliyor. “Adaylık için hazırım” diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “İstanbul’un 39 ilçesinden 21’ini alacak durumdayız. Yeter ki içimizde kavga olmasın” ifadesini kullandı.

 

 

Saygı Öztürk / Sözcü

 

 

Tekin yerel seçimlere ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

 

 

KİM KABUL GÖRÜRSE:

 

 

İstanbul’un başkan adayı saat 09.00’a 5 kala değil, erken açıklanmalı.Aday belirlenirken kuşkusuz çeşitli kriterler kullanılacaktır.İl başkanlığım döneminde aynı yöntemi kullandım. Örneğin birbirinden habersiz üç ayrı araştırma şirketiyle anlaştım, halkın kimi aday görmek istediğini sordurdum. İki arkadaşımı kapalı devre odaya oturtup 800 muhtarı tek tek arattım. Sonuç itibarıyla bu muhtarlar milletin vekili olan kişilerdir. İlçe başkanlarını bir araya getirdiğimizde uzlaşılan isimler çıkıyor.Bu yöntemler uygulandığında kim kabul görüyorsa hepimiz arkasında duracağız.

 

ÇARE CHP:

 

 

İstanbul sahipsiz, çaresiz. Çare olacak tek parti CHP’dir. CHP ivedilikle iç tartışmasına nokta koymalı. Genel başkanın seçimle ilgili ciddi çalışması vardı. Çalışmalar hızlı bir biçimde sürdürülmeli. İstanbul’la ilgili olarak arkadaşlarımla İki yıldır çalışma yapıyoruz. Görev düşerse hazır olduğumu net bir şekilde ifade ediyorum.