Adana’daki yöresel derneklerden Soner Çetin’e tam destek!

Adana’daki yöresel derneklerden Soner Çetin’e tam destek!
14 Şubat 2019 12:08

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da faaliyet gösteren yöresel derneklerin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Soner Çetin, ayrım yapmadan tüm vatandaşlara eşit hizmet sunduklarını belirtirken, dernek başkanları, “Sizin yanınızdayız. Kim hizmet yapıyorsa, bizler partisine bakmadan o adayı destekleriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Adana’da faaliyet gösteren yöresel dernekler Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e tam destek verdi.

 

 

Başkan Soner Çetin, yöre derneklerinin başkan ve yöneticileriyle yemekte bir araya geldi. Başkan Çetin, derneklerde her siyasi görüşe mensup kişilerin olduğunu belirterek, “Bu da doğaldır. Bu demokrasinin güzelliğidir. Ben siyaseti belediyeye sokmadım. Belediye başkanı siyaset yapmamalı. Ben görev geldiğimde, ‘siyaset yapmayacağım’ diye söz verdim. 5 yılda insanları partisine göre ayırmadan, tüm hemşehrilerimi ayırmadan, güler yüzü belediye başkanlığı yaptım” dedi.

 

 

“Bir yere hizmet götürürken, bize kaç oy çıkmış dönüp bakmadım bile” ifadesini kullanan Soner Çetin, “Bazen örnek veririm; bir köyümüze her türlü hizmeti vermişiz, yol park yapmışız. İmamın kalacağı yeri bile yaptım. Biri dedi ki; ‘buradan kaç oy aldığını biliyor musun?’. ‘Hayır’ dedim. Bir baktım, bana 6 oy çıkmış. Bizi tanımıyorlardı ama artık tanıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Soner Çetin, 40’ın üzerinde derneğin başkan ve yöneticisi ile bir araya geldiğini belirterek, herkesin çeşitli nedenlerle Adana’ya geldiğini ve artık Adanalı olduğunu söyledi. Adana’da herkesin huzur ve barış içinde yaşadığını anlatan Soner Çetin, Adana’nın zenginliği olan bu derneklerin bir araya gelmesi için bir çalışma başlattıklarını ve 3 kez festival yaptıklarını hatırlattı.

 

 

Başkan Çetin, şöyle devam etti:

 

 

“Ben 5 yıl daha Çukurova’ya hizmet etmek istiyorum. Siyasi ayrım yapmaksızın, hepinizin desteğini talep ediyorum. Herkesi, 5 yıldır kucakladığım için bunu istemeye hakkım var diye düşünüyorum. Her partiden hemşehrilerimin desteğini istiyorum. Beni, bu onurlu yolda yalnız bırakmayın. 5 yıl daha sizlerle birlikte güzel yapmaya devam edelim. Sizlerin çoğunun hangi siyasi görüşe sahip olduğunu bilmiyorum. Çünkü, onunla ilgilenmiyorum. Yerel seçimde Adanalı şahsa bakıyor ve tercihini ona göre yapıyor.”

 

 

Yemekte söz alan Bahçeliler Derneği Başkanı Ramazan Boğa da MHP’li olduğunu ancak kendilerine sahip çıktığı için Soner Çetin’i destekleyeceklerini açıkladı. Ramazan Boğa, Soner Çetin’e canı gönülden inandığı için bu sofrada olduğunu söyledi ve Başkan Çetin için şu şiiri okudu:

 

Selamünaleyküm güzel dostlarım

Ben söze başlarken böyle başlarım

Nasılsınız benim can gardaşlarım

İyi olun iyi sizden vazgeçmem

Ben size verdiğim sözden vazgeçmem

Ayrı düştük deme kader bu kader

Boşverin aldırman bu günler geçer

Hiç kardeş kardeşe garez mi güder

Güden varsa gütsün sizden vazgeçmem

Ben size verdiğim sözden vazgeçmem

 

Dernek başkanlarının alkışlarıyla karşılanan bu şiirin ardından söz alan Aksaraylılar Derneği Başkanı Zeki Aslan da Soner Çetin’in Adana’da bir ilki başararak yöresel dernekleri bir araya getirdiğini ifade etti.

 

 

3 kez festival yapıldığını söyleyen Zeki Aslan, “Soner Başkanımız bize sahip çıkınca diğer belediye başkanları da bunu takip etti. Bizim Soner Başkanımızın yanında olmamız gerekiyor. Hangi partiden olursa olsun iş yapanları seçmemiz lazım” dedi.

 

 

YORESEL (1) YORESEL (2) YORESEL (3) YORESEL (4) YORESEL (5) YORESEL (6) YORESEL (7)