Adana'da 'Ne taş, ne sopa, özgürlük istiyoruz' yürüyüşü

Adana'da 'Ne taş, ne sopa, özgürlük istiyoruz' yürüyüşü
19 Haziran 2013 07:02

Adana’da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Atatürk Parkı’nda toplanan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Bulvarı’ndan Sular Kavşağı’na yürüdü. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, Sular Kavşağı’na gelince polis engeliyle karşılaştı.

Adana’da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Atatürk Parkı’nda toplanan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Bulvarı’ndan Sular Kavşağı’na yürüdü. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, Sular Kavşağı’na gelince polis engeliyle karşılaştı. Toplumsal Müdahale ve ‘Akrep’ diye adlandırılan araçlarla yolu kapatan polis ekipleri, göstericileri yolu trafiğe açmaları konusunda uyardı. ‘Ne taş, ne sopa, özgürlük istiyoruz’ şeklinde slogan atan grup, sonra da İstiklal Marşı’nı okudu. Polisin “Elinde bayrak olan, çocuk ve kadınlarla karşı karşıya gelmek istemiyoruz” şeklindeki uyarısı üzerine grup, tekrar Atatürk Parkı’na döndü.
Parka dönen göstericiler yolu trafiğe kapatınca Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Atatürk Parkı’na giderek göstericileri uyardı. Gürkan, bazı eylemcilerin sorularını yanıtlarken bir kadın gösterici Gürkan’a tepki gösterdi. Elinde Türk Bayrağı bulunan bir kız çocuğunun “Ben özgürlüğümü istiyorum” diye bağırarak ağlaması ise dikkat çekti.