Adaleti tesis ettik !

Adaleti tesis ettik !
12 Temmuz 2012 11:29

3. yargı paketi TBMM’de görüşülürken verdiği önerge ile Bahçelievler katliamı sanıkları Osmanağaoğlu ve Adanalı’nın tahliyesinin yolunu açan AKP’li Özdağ “Eşitliği sağladım” dedi. Osmanağaoğlu ve Adanalı ise yeni infaz hesabıyla devletten tazminat da isteyebilir.

Habertürk’ten Sibel Hürtaş’ın haberine göre, TİP’ li 7 öğrencinin katilleri Ünal Osmanağaoğlu ve Bünyamin Adanalı’nın, tahliye kararını veren Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin infaz hesabına göre 4 yıl fazladan yattığı, bu nedenle devletten tazminat isteye bilecekleri bildirildi. “Müvekkillerimiz istirahatte” açıklaması yapan avukatlar “Henüz bu konuyu görüşemedik. Dava açıp açmayacağımıza görüşünce karar vereceğiz” dedi.      

Öte yandan 7 TİP’ linin avukatlarından Erşen Şansal, tahliyelere itiraz edeceklerini söyledi. TBMM’de verdiği önergeyle Adanalı ve Osmanağaoğlu’nun tahliyelerine neden olan düzenlemenin 3. yargı paketine girmesini sağlayan AKP Milletvekili Selçuk Özdağ Habertürk’ün tahliyelerle ilgili sorularını yanıtladı:

TANIMIYORUM: 1980 öncesi Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yaptım. Adanalı ve Osmanağaoğlu’nu tanımıyorum ama bugün tahliye olması beklenen Muhsin Kehya koğuş arkadaşımdı. 7 yıl yattığım Ankara Kapalı Cezaevi’nde tanış mıştım.

EŞİTSİZLİK: Adanalı ve Osmanağaoğlu’nun kardeşleri, Kehya’nın ağabeyi benimle görüştü, eşitsizlik olduğunu söyledi. Bir yıldır bunun üzerinde çalışıyordum. Hazırladıktan sonra Bülent Arınç’ la görüştük, Ak Parti hukukçuları bu konuda çalıştıktan sonra konu Başbakan’ a arz edildi. Başbakan ‘Burada bir mağduriyet var mı? ‘ diye sordu. ‘Var’ denince mağduriyetin giderilmesi talimatı verdi. Önerge komisyona Ak Parti önergesi olarak geldi, daha sonra MHP destekledi.

NİYE YATSIN Kİ: 1980 öncesi suç işleyenler 1991’de infaz yasası değiştiği için çıktı . Solcular çıktı ama bu insanlar çıkamadı. İçeri de bir tane solcu kalmadı. ‘Solculara uyguladılarsa sağcılarada uygulayın’ dedim. Eşitliği sağladım. Solcular çıktı ama Haluk Kırcı 21 yıl yattı, niye yatsınki?

BU DOĞRU: Bunlar adam öldürdü ama ceza kanununa göre 10 yıl yatmaları lazım. 1974’te bomba atanın, banka soyanın 5 yıl yatıp çıkması ne kadar doğruysa, bunların da 10 yıl yatıp çıkmaları o kadar doğru.

KEHYA TAHLİYE KUYRUĞUNDA

ESKİ Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul’un katili Muhsin Kehya da tahliye bekliyor. Elbistan Cezaevi’n de kalan Kehya, tahliye dilekçesini Elbistan İnfaz Savcılığı’na verdi. Savcılık da Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, kararını bugün açıklayacak. Kehya, Özdağ’ın cezaevinden arkadaşı .

TAHİR CANAN DA TAHLİYE İSTEDİ

32 yıldır cezaevinde bulunan ve 2025’te infazı sona erecek olan Türkiye Devrimci Komünist Partisi (TDKP) hükümlüsü Tahir Canan da 3. yargı paketinden yararlanmak üzere Ada na 2. Ağır Ce za ‘ya başvurdu. Ca nan, Adanalı ve Osmanağaoğlu’nun tahliyesine neden olan geçici 3. maddeden faydalanmak istedi. Mahkeme, darbe döneminin olağanüstü hal koşulları içerisinde mahkûm olduğunu belirten Canan’ın başvurusunu değerlendirecek.