‘Adalet Yürüyüşü’nün 4’üncü gün!.. Ünlü isimler de katıldı, 18 kilometre yüründü

‘Adalet Yürüyüşü’nün 4’üncü gün!.. Ünlü isimler de katıldı, 18 kilometre yüründü
18 Haziran 2017 20:33

CHP Lideri Kılıçdaroğlu,” Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar, hakim, savcı çağırırmış. Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında mücadele edenlerde ak sayfalarında yer almıştır. Bu kadar eleştiriyorlar, bizim ülkemizde adalet var, niye yürüyorsunuz diyemiyorlar ? Çünkü onlarda iyi biliyorlar ki adalet yok” dedi.

 

 

 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 4. gününde, yürüyüş öncesi açıklamalarda bulundu. Tahrik edilmek istendiklerini ancak tahriklere kapılmayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:” 4 gündür adalet için sevgiyle, hoşgörüyle, müzikle yürüyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Efendim neymiş yürüyormuşuz. Akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok, arzu ederse gelsin ben kendisini 1 gece misafir edebilirim. Bizi tahrik etmek istiyorlar, tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar, hakim, savcı çağırırmış. Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında mücadele edenlerde ak sayfalarında yer almıştır. Bu kadar eleştiriyorlar, bizim ülkemizde adalet var, niye yürüyorsunuz diyemiyorlar ? Çünkü onlarda iyi biliyorlar ki adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir ? Acizlik ve zavallılık. 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme hemen cevap veriyor ama bu soruma nedense hiç cevap vermiyor. Sorduğum soru son derece sıradan ama önemli bir soruydu. Demiştim ki namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor? Sizin için bu kavramların önemi nedir ? Ama şu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil.”

 

 

ZÜLFÜ LİVANELİ’NDEN ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NE DESTEK

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılarak, destek olan sanatçı Zülfü Livaneli, CHP lideri ve beraberindekilerle yağmur altında yürüdü.

 

 

YAĞMUR ALTINDAKİ 4’ÜNCÜ GÜNDE 18 KİLOMETRE YÜRÜNDÜ

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün dördüncü günü yağmur altında devam etti. Kızılcahamam’ın Pazar Köyü kavşağında verilen mola sonrası saat 15.45’de başlayan ve gün boyu yağmur altında devam eden günün 3’üncü etap yürüyüşüne Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sanatçı Zülfü Livaneli, TV sunucusu, spiker Tuluhan Tekelioğlu, müzisyen Burhan Şeşen ile sanatçı Ege de katıldı.Yürüyüş, Şeker Bölge Trafik’te sona ererken, gün boyu toplam 18 kilometre yol katedillmiş oldu.

 

 

KILIÇDAROĞLU’DAN ‘BABALAR GÜNÜ’ MESAJI

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne değinerek, “Bugün Babalar Günü. Bugünkü adımlarımı, evlatları sorgusuz sualsiz tutuklanan gözü yaşlı babalara bir umut verebilmek için atıyorum” dedi.

 

 

CHP’NİN ‘ADALET YÜRÜŞÜ’ KAMPINDA 200 ASKER GÖREVLİ

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 4’üncü günü sonunda, Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınında oluşturulan kampın çevresinde yaklaşık 200 asker görev aldı.

 

 

Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınında oluşturulan kampta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yolun sağ kısmında oluşturulan kampın çevresi, jandarma tarafından bariyerlerle çevrildi.

 

 

ARAÇLARIN ALTI ARANDI

 

 

Kamp alanına girişte görev alan jandarma ekipleri, içeri girenleri tek tek aradı. Ayrıca kampın çevresindeki jandarma ekipleri, ellerinde silahla beklerken, çevrede bulunan araçların alt kısmında da arama yapıldı. Kamp çevresinde yaklaşık 200 askerin görev yaptığı öğrenildi.

 

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NDE AKŞAM MOLASI

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde mola saatleri, eylemlere ve çeşitli eğlencelere sahne oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın çağrısıyla her akşam saat 18:30’da, Gezi olaylarıyla ortaya çıkan ‘duran adam’ eylemi yapıldı.

 

 

Kaynak: ANKARA (DHA)