Adalet Yürüyüşü’nde on üçüncü gün

Adalet Yürüyüşü’nde on üçüncü gün
27 Haziran 2017 10:26

Tarihi yürüyüşün on üçüncü gün etabı saat 08:30 sıralarında başladı.

 

 

 

Provokasyonları önlemek adına da 25 milletvekili kortejin aralarında konuşlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi” dedi.

 

 

 

 

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on üçüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne başladı.

 

 

kk-iha-orta-1

FOTO:İHA – Kılıçdaroğlu, 13.gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

 

 
‘KÖROĞLU GİBİ OLANLARA SELAMLAR’

 

 

13’üncü gün etabına başlamadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu “Bugün Köroğlu’nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu’na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi. Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın dedik. Bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor. Adalete olan inancımızı gösteriyor. Adalete ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

 
VEKİLLER PROVOKASYONA KARŞI ARALARDA GEZECEK

 

 

Dün korteje katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu MYK üyeleriyle toplantı yaparaka ‘provokasyon önlemine’ ilişkin bazı kararlar aldı. Toplantıda, bugünden itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı.

 

 

Kaynak: Bora ERDİN – Çağatay GÜRÜCÜ-sozcu.com.tr