‘Adalet Çadırı’na silahlı saldırı açıklaması

‘Adalet Çadırı’na silahlı saldırı açıklaması
20 Ekim 2014 20:01

Maltepe Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve ailenin avukatı Şükriye Erden, Kartal Meydanı’nda 34 gün önce açılan “Adalet Çadırı”na önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı..

 
Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyla ilgili olarak çadıra ve hemen yanındaki Atatürk heykeline isabet eden kurşun izleri de kameralara da gösterildi.

 

 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

 

 

Olayın meydana geldiği yeri gören bir kafenin güvenlik kamerası görüntüleri de habercilerle paylaşıldı. Görüntülerde kapüşonlu 2 kişinin hızlı adımlarla kafeden çıktığı, 3’üncü kişinin de 3 kişinin oturduğu masaya oturduğu görülüyor.

 

 

Bir süre sonra masada oturanlar, 2 kişinin gittiği yöne bakarken başlarını öne eğip sinerek kendilerini korumaya çalıştıkları görülüyor.

 

 

ELİNDEKİ SİLAH GÖRÜLÜYOR

 

 

Silahlı saldırının bu sırada gerçekleştiği belirtiliyor. Kısa süre sonra da kapüşonlu 2 kişi koşarak kafetaryaya giriyor, onlardan biri elindeki silahı kafede bulunan bir kişiye yöneltiyor.

 

 

“GÖZDAĞI VERMEK İSTEDİLER”

 

 

Olayın gerçekleştiği çadırda olayla ilgili açıklama yapan Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, adalet arayışında olduklarını belirterek, saldırının kendilerine gözdağı vermek için yapıldığını söyledi

 

 

Ailenin avukatı Şükriye Erden de, “Çok sakinler. Çok kontrollü geliyorlar. Tanınmamak için kapişonlu montlar geçirmişler başlarına. Çadıra 8-10 metrelik mesafeden hedef gözeterek ateş ediyorlar” diye konuştu. Aile, olay yerinden topladıkları 6 adet boş mermi kovanını da basına gösterdi.