Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan ilk açıklama!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan ilk açıklama!
12 Ekim 2014 22:31

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK seçimlerinin ardından basına yaptığı açıklamada seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

İŞTE BOZDAĞ’IN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI:

 

– Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bu seçim hakim ve savcılarımızın kendi seçimleridir. Kendileri hakkında nihai kararı verecek en nihai seçimdir. Demokratik bir seçim olmuştur.

 

– Çoğulcu bir seçim olmuştur.

 

– Türkiye’nin yargısı kazanmıştır.

 

– Umarım seçilen yeni üyelerimiz hukukun üstünlüğüne yargının bağımsız ve tarafsızlığına bağlı kalarak görevlerini yerline getireceklerdir.

 

– Tabi YSK daha resmi sonuçları yayınlamamıştır. Gayri resmi sonuçlar bunlar.

 

– Sayın Cumhurbaşkanı 4 üye daha atayacak.

 

– 16 Ekim’de kurul yeni üyelerini seçecek 27 ekim’de de göreve başlayacaklar.

 

SORU CEVAP

 

– Sonuç ne olursa olsun değiştirilmesinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından fayda vardır.

 

– Türkiye’nin anayasanın 159. maddesini değiştirmesi zaruridir. Buradan muhalefet partilerine de çağrıda bulunuyorum: Gelin 159. maddeyi dğeiştirip birlikte yazalım.

 

– Ben kendim bizzat Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde gittim görüştüm muhalefet partileriyle HSYK’nıun yapısını düzenleyen Anayasa’nın 159. maddesini dğeiştirelim diye. O zaman pek itirbar etmediler ancak henüz geç değil.

 

– Bağımsız aday olarak kamuoyunda özellikle bazı yayın organları bile bile bağımsız dedi. Hepsi tam bağımlı aday. Nereyle bağımlı olduklarını yazan çizenler bizden daha iyi biliyorlar. Bunu söylediğinizde herkes başka yere çekiyor. Açık açık konuşalım Allah aşkına bunu hepimiz bilelim.

 

-Yargı eğer bir cemaatin bir grubun eline geçerse demokrasinin hukukun bağımsızlığına darbe vurulur.

 

– Yargı üzerindeki bir cemaatine kurmak istediği hegamonyaya hakim ve savcılarımız dur demişlerdir. Hepsine teşekkür ediyorum.